0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

DVA GOLA ZA KRAJ: Remek delo Dušana Tadića poguralo na vrh liste strelaca (VIDEO)

Objavljeno: 15.05.19 u 22:19

Danas je odigrano poslednje kolo u šampionatu Holandije.

Ekipa Ajaksa ubedljivom pobedom overila je osvajanje 34. titule, do koje je stigla još u prethodnom kolu.

Sjajnu sezonu su na najbolji mogući načini zatvorili puleni Erika ten Haga, pobedom na gostujućem terenu protiv De Grafšafa, rezultatom 4:1. U dobro raspoloženju su otputovali ‘kopljanici’ na ovo gostovanje, a to se osetilo i u njihovoj igri. Prednost Ajaksu doneo je Šene u 37. minutu, a nekoliko trenutaka kasnije je Jusuf El Jebli poravnao rezultat. Da gosti na odmor od sa golom prednosti postarao se Nikolas Taljifiko u 44. minutu.

U drugom delu viđena je slična ‘priča’, a na scenu je stupio srpski internacionalac Dušan Tadić. On je prvo pogodio sa bele tačke u 68. minutu igre i tako povisio prednost svoje ekipe. Solo tačkom, popularni Duća je u 87. minutu spustio zavesu na sjajnu sezonu. On je pretrčao jednog igrača De Grafšafa, a onda ispalio projektil, koji ga je progurao na vrh liste strelaca. Srbin je ove sezone pogađao 28 puta, a toliko golvoa postigao je i igrač PSV-a Luk de Jong.

(VIDEO:YouTube/NCL TV)

Ekipa Ajaksa ove sezone je osvojila duplu krunu, pošto je u finalu tamošnjeg Kupa savladala Viljem (4:0). Sjajnu sezonu imali su i kada je u pitanju Liga šampiona, gde su stigli do polufinalu u kom ih je zaustavio Totenhem.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter