Crvena zvezda je za sada povlašćena u prvom i drugom kolu kvalfikacija za Ligu šampiona, ali to ne mora da znači lagan prolaz dalje.

Jedno je sigurno, Crvena zvezda biće povlašćena u prvom kolu kvlafikacija za Ligu šampiona. Kada je reč o drugom kolu, potrebno je da Pijast bude šampion Poljske. Ipak, navijači Crvene zvezde ne bi trebalo olako da shvate ni prvo kolo, pošto i tu postoji nekoliko ‘mina’.


Tačnije dve! Naime, sigurno da bi svi navijači našeg najtrofejnijeg kluba poželeli da protivnici na prvom evropskom stepeniku ne budu šampion Rumunije Kluž i prvak Mađarske Ferencvaroš. Ova da tima sigurno će se naći ispod crte i biće potencijalni rivali srpskog šampiona već u prvoj rundi.

Takođe, zbog sigurnosti i mogućih incidenata bilo bi dobro zaobići Sarajevo i Partizane iz Tirane. Ostali protivnici mogli bi da budu Kalju Nome iz Estonije, Toršavn sa Farskih ostrva, Riga iz Letonije, Suduva iz Litvanije, Saburtalo iz Gruzije, Valur sa Islanda, šampion Malte, Crne Gore, Severne Irske i Repubike Irske.

Žreb za 1. i 2. kolo kvlafikacija za Ligu šampiona održaće se u Nionu 18. juna.