Skupština FS Srbije priznala je Crvenoj zvezdi titulu osvojenu 1946. godine na današnoj sednici.

Crvena zvezda od danas i zvanično ima 30 osvojenih titula prvaka države. Crveno-belima priznata je prva osvojena 1946. godine. Od 69 delegata bilo je prisutno 51. Za je glasalo 44, šest je bilo protiv, a predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza je ostao uzdržan.


Podsetimo, prošlog petka Pravna komisija je zasedala i rekla svoje: Zvezdi treba da bude dopisan trofej iz ’46. Trojica od petorice članova tog tela uvažila su argumente kluba sa Marakane. Jedini protiv bio je potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, dok je predsednik komisije Zoran Šuput ostao uzdržan. Danas je ta odluka samo verifikovana od strane Skupštine FS Srbiječime je postala ‘pravosnažna’.

Čelnici Partizana se nisu složili sa ovakvom odlukom i najavili su pokretanje sporta pred Upravnim sudom. Generalni direktor Miloš Vazura je od Skupštine FS Srbije tražio da se javno glasa.

Crvena zvezda je 1946. godine postala šampion uže Srbije (bez Vojvodine), takmičeći se u kvalifikacijama za prvo prvenstvo FNRJ. Po istom principu titulu iz 1946. godine u Hrvatskoj je dobio Hajduk iz Splita.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.