0
Domaći fudbal

SARADNJA FSS I UEFA: Ko bude nameštao, biće surovo kažnjen!

Objavljeno: 14.05.19 u 21:47

Na današnjoj Skupštini FSS doneto je nekoliko odluka, a među njima i kako će biti sankcionisani klubovi koji budu učestvovali u nameštanju.

Osim odluke koja je izazvala najviše pažnje, a to je da je Crvenoj zvezdi priznata titula iz 1946. godine, Fudbalski savez Srbije je doneo još nekoliko koje bi mogle da promene stanje u srpskom fudbalu.

Naime, FSS je rešio da stane na put nameštanju utakmica i odlučeno je da će na prvu informaciju iz UEFA da je meč namešten, klub koji učestvuje u tome biti drakonski kažnjen, prenose ‘Novosti’.

Navedeno je da bi za prvu informaciju o nameštanju sankcija bila između milion i 10 miliona dinara, a posle druge dojave od strane UEFA, išla bi kazna oduzimanja od tri do 12 bodova, pa čak i izbacivanje u niži rang takmičenja.

Do sada su ti ‘stepeni’ kažnjavanja bili mnogo manje rigorozni, a videćemo kako će se i u kolikoj meri primenjivati ova nova odluka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter