Iako je sve delovalo bezbrižno i mirno na stadionu Brajtona, danas su se mnogi iznenadili odlaskom dugogodišnjeg menadžera.

Svako ko je juče pratio prenos meča između Brajtona i Mančester sitija, po završetku utakmice je gledao srećne porodične momente domaćih igrača i stručnog štaba, budući da se kapiten Bruno opraštao od fudbala, a ovacije je dobio i menadžer Kris Hjuton.


Međutim, on već od danas više nije na klupi Brajtona. Premijerligaš se oglasio saopštenjem u kom je naveo da su sa Hjutonom klub napustili i njegovi pomoćnici Pol Trolop i Pol Nevin.

Brajton je ove sezone ostvario uspeh time što je obezbedio opstanak par kola pre kraja i zbog toga se godina može oceniti uspešnom. To je istakao i predsednik Toni Blum, ali…

– Kris je odradio odličan posao u protekle četiri i po godine. Stabilizovao je klub, obezbedio je prvu promociju u Premijer ligu u istoriji i zadržao je taj status u dve uzastopne sezone. Ovo je bila jedna od najtežih odluka koju sam morao da donesem kao predsednik. Alli morao sam jer se klub mučio u drugom delu sezone. Osećam da je pravo vreme za promenu – rekao je Blum.