0
Evropske lige

VENSAN KOMPANI: Najdraža titula do sada!

Objavljeno: 12.05.19 u 21:05

Kapiten fudbalera Mančester sitija Vensan Kompani rekao je da mu je danas osvojena titula u Premijer ligi najdraža u karijeri.

Kompani je danas osvojio četvrtu šampionsku titulu sa Sitijem, posle pobede nad Brajtonom od 4:1, u poslednjem kolu.

– Bila je najteža, ali je i najdraža titula u Premijer ligi. Liverpul je ove sezone bio izuzetan, ne želim da im otežavam, ali tako je oni nisu zaslužili da budu drugi ove sezone. Ali, to me čini srećnijim, pošto smo se borili protiv tako dobrog tima, a kada smo bili u teškoj situaciji uspevali smo da postignemo dobre rezultate – rekao je Kompani za klupski sajt.

On je naveo da je pobeda protiv Liverpula na ‘Etihadu’ napravila tu razliku.

– Stekli smo prednost, uspeli smo da ostanemo na vrhu. Srećan sam zbog sebe, ekipe, navijača – dodao je Kompani.

Belgijanac je rekao da su igrači znali da moraju da se koncentrišu na svoj zadatak u današnjoj utakmici, bez obzira šta se dešava na drugom stadionu.

– Nisam znao. Čuo sam da navijači Brajtona pevaju: ‘1:0 za Liverpul’, onda smo primli gol, ali ostali smo mirni. Uradili smo sve što je trebalo i bili smo sjajni. Ova titula je mešavina trenera, grupe igrača i želje da ostvarimo više nego što možemo. Teško je postići više nego što možeš sa ovako dobrim timom. Mnoge utakmice smo završili bez primljenog gola, a pobedili smo u poslednjih 14. Ponosan sam na igrače – naveo je on.

Siti će 18. maja igrati u finalu FA kupa protiv Votforda.

– Radujemo se finalu, ono što radimo je nezabeleženo, sada se okrećemo utakmici protiv Votforda – dodao je Kompani.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter