3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Zvezda iskoristila ‘poklon’ svog bivšeg golmana, Jevtović doneo pobedu! (VIDEO+FOTO)

Objavljeno: 10.05.19 u 19:55

U prvom meču 36. kola plej-ofa Superlige Srbije Crvena zvezda je kao gost pobedila Proleter u Novom Sadu 1:0 (0:0).

Promešao je karte Vladan Milojević, a to je dovelo do toga da Crvena zvezda izgleda veoma bezidejno na stadionu ‘Karađorđe’. Bez Jovančića, Marina i Bena to nije bilo to, ali crveno-beli i kada ne ide znaju da pobede. A, današnji trijumf duguju svom bivšem čuvaru mreže Vesići, međutim krenimo od samog početka…

Prvu šansu u Novom Sadu imao je Proleter, Čović je prebacio odbranu Crvene zvezde, Mitrović se našao sam pred golmanom Popovićem, ali je šutirao pored gola. Tri minuta kasnije bivši fudbaler Crvene zvezde Vujaklija pokušao je sa distance, ali pravo u drugog čuvara mreže crveno-belih Popovića.

Zvezda je prvi put zapretila tek u 15. minutu kada je Simić asistirao do Joveljića u kaznenom prostoru, ovaj nije primio loptu kako treba, te je Vesić intervenisao. Najbolju šansu novi šampion Srbije u prvom poluvremenu je imao u 22. minutu kada je Stojković centrirao, Vukanović iz dosta teške situacije pokušao, ali preko gola.

FOTO: STARSPORT

Proleter je do gola mogao u 35. minutu kada su Mitrović i Vujaklija odigrali dupli pas, ali je vezista Novosađana ponovo šutirao loše. Poslednju polušansu u prvih 45 minuta imala je Zvezda, Simić je pokušao da centrira, lopta je nezgodno odskočila ispred Vesića i on je izbio u korner. Na poluvremenu je bilo – 0:0.

Crvena zvezda je drugo poluvreme otvorila polušansom, Joveljić je u 52. minutu glavom spustio loptu do Pavkova, ali je Vesić bio brži od gorostasnog napadača Crvene zvezde. Vladan Milojević je oko 60. minuta izvršio sve tri izmene, a na teren su ušli Jirka, Jevtović i Ebisilio. To se pokazalo kao pravi potez. U 75. minutu Holanđanin je izveo korner, golman Proletera Vesić je ispustio loptu, a Jevtović je smestio u mrežu – 0:1.

Proleter je do remija mogao u 87. minutu kada je kapiten Čović sa samo pet metara prebacio gol. U 88. minutu videli smo bravuru Jevtovića, slalom krilnog napadača kroz odbranu Proletera završio se bez prave završnice. Samo minut kasnije do gola je mogao Savić, Stojković je centrirao, a štoper Crvene zvezde je iz teške situacije šutirao pored gola. Na kraju nova pobeda Crvene zvezde – 1:0.

Crvena zvezda u sredu igra revanš meč polufinala Kupa Srbije protiv Mladosti u Lučanima, a potom u nedelju dočekuje Napredak na dodeli pehara.

PROLETER – CRVENA ZVEZDA 0:1

Jevtović 75

Stadion: Karađorđe
Gledalaca:
Sudija: Lazar Tripković

PROLETER (4-2-3-1): Vesić – Tanasin, Leandro, Lambulić, Ćuković – Govedarica, Plavšić – Čolović, Čović, Mitrović – Vujaklija (od 62. Ilić).
CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Popović – Gajić, Milunović, Savić, Stojković – Simić (od 68. Ebisilio), Čaušić, Ivanić, Vukanović (od 61. Jevtović) – Pavkov, Joveljić (od 61. Jirka).

0
0

3 Komentara

  1. SUPERLIGA SRBIJE: Zvezda iskoristila ‘poklon’ svog bivšeg golmana, Jevtović doneo pobedu! Pravilnije bi bio naslov da je Zvezda iskoristila “poklon” sudije koji nije dosudio očigledan faul nad golmanom Proletera! Da ne bude zabune, navijač sam Zvezde, ali ne želim nikakvu pomoć sudija! Neću da padne nikakva senka na igru moje Zvezde! Važnije od svega je napomenuti kako je Zvezda igrala protiv Proletera?! Nikako! Dovoljno je da kažem da nisam zadovoljan igrom Zvezde ni protiv Proletera, ni tokom celog proleća! Ovo ne liči na šta! Imamo trenera sa zvučnom titulom “trener godine”, ali to kako mu igra Zvezda je prava sramota! Onda se neko čudi što je sve manje gledalaca na Marakani!

    0
    0
    Odgovori
    • Ти си навијач ЦЗ као што сам ја ЈСД. Ако већ ниси до сада закључио (сумњам да јеси) ЦЗ од доласка Милојевића игра прије свега дисциплиновано што некада донесе наизглед љепшу игру, а некада не. Једно је очигледно, ДОНОСИ РЕЗУЛТАТ. На страну наша лига, одиграно је у двије сезоне са 8 европских екипа на елиминацију и свих 8 је елиминисано. Учешће у групним фазама ЛЕ и ЛШ више него добро! И све то са „никаквом“ игром.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter