2
Evrokupovi

U SVE SE MEŠA: Murinjo otkrio razlog za poraz Ajaksa, ‘kriv je trener’!

Objavljeno: 09.05.19 u 14:04

Ajaksova bajka u Ligi šampiona surovo je završena u 95. minutu revanš utakmice polufinala Lige šampiona protiv Totenhema.

Imali su domaći ubedljivih 3:0 i 45. minuta da prednost sačuvaju. Još jednom se potvrdilo pravilo ‘nikada ne otpisuj Engleze‘ i do kraja sudijske nadoknade Sparsi su napravili pravo malo čudo i sa tri gola Lukasa Moure izborili prvo finale LŠ u istoriji kluba.

Jedan od najboljih trenera današnjice u isčekivanju novog posla radi kao TV analitičar beIn Sportsa. Pre utakmice Žoze Murinjo je dao savet Totenhemu. Poručio je da igranje na snagu može da pobedi Ajaks, a gosti kao da su ga čuli, upravo su to učinili.

– Kako biste pobedili u najvećim mečevima ponekad morate da idete protiv svoje filozofije. Ali Ajaks je drugo poluvreme protiv Totenhema igrao kao da mu je protivnik Vitese u holandskoj ligi – rekao je Murinjo.

Nije štedeo ni trenera Ajaksa Murinjo. On smatra da je Erik ten Hag kriv što nije uspeo da se prilagodi taktici Totenhema. Portugalac ističe da je to koštalo Ajaks finala Lige šampiona.

– Mi treneri imamo tri vrste utakmica: u jednima ne igramo uopšte, u drugima igramo jako loše, a u trećima igramo jako dobro. Ajaks je u drugom poluvremenu trebalo da ima trenera koji će igrati jako dobro, a on je igrao kao njegovi igrači. Ne baš jako dobro, ističe Murinjo.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter