0
Evrokupovi

LIGA EVROPE: Londonski derbi u sred Bakua – Čelsi posle penala do finala! (VIDEO)

Objavljeno: 09.05.19 u 23:50

Fudbaleri Čelsija i Ajntrahta su u revanš meču polufinala Lige Evrope odigrali 1:1, da bi nakon penala Čelsi sa 4:2 slavio i obezbedio borbu za trofej.

Ajntraht je u revanš ušao sa ‘moranjem’ da postigne makar gol i bio je konkretniji na početku. Prvi je zapretio Luka Jović udarcem glavom posle kornera sa desne strane, a sledeći udarac iz ugla nemački tim je izborio posle fantastičnog voleja Da Koste i sjajne odbrane Kepe Arizabalage.

Međutim, Čelsi je prvi poveo. Igrao se 28. minut kada je Azar proigrao Loftusa-Čika, a on iskosa sa leve strane desnom nogom pogodio dalji ugao gola Kevina Trapa i smesio loptu u ‘malu mrežu’ za 1:0.

Ajntraht tokom čitavog prvog poluvremena nije uspevao da odgovori Čelsiju, a posebno nije funkcionisala igra po krilima koja je krasila napade nemačkog tima tokom cele sezone.

Međutim, ponovo se Luka Jović pojavio na velikoj sceni i posle samo četiri minuta igre u nastavku poravnao rezultat u ovom dvomeču. Ponovo je bio koban po Čelsi, ovog puta posle fantastičnog duplog pasa sa Mijatom Gaćinovićem.

Upravo je Gaćinović imao sledeću šansu za Ajntraht, tačnije, uhvatio je izuzetan volej sa oko 20 metara, ali je lopta otišla pravo u Kepu, koji je dobro intervenisao.

Gosti iz Frankfurta su se u potpunosti oslobodili pritiska u tim momentima i, ne samo da su uspostavili ritam, već su u pojedinim momentima bili nadmoćniji rival i više su pretili.

Međutim, nisu imali sreće da dođu do drugog gola koji bi već tada verovatno garantovao prolaz u finale. I ‘plavci’ su u završnici pokušali da meč reše pre odlaska u produžetke, ali nisu uspeli.

U prvoj polovini dodatnih 30 minuta igre prvi je do šanse stigao Čelsi, ali Barkli nije uspeo da uputi dobar pas ka Pedru nakon što je sjajno povukao kontru, potom je Azar centrirao, a pokušaj Aspilikuete završio je preko gola. U 97. minutu sevnula je nova kontra domaćeg sastava, u situaciji „četiri na dva“ lopta je stigla do Iguaina koji je očajno prosledio u kazneni prostor, pa promene nije bilo. 

Pet minuta pre kraja prvog produžetka Ajntraht je imao prvu veliku šansu kada je Kostić centrirao, Ale nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo ali je ona ipak ka golu išla tako da Kepa nije mogao da je stigne. Na njegovu sreću, jeste David Luiz, koji je izbacio loptu u polje. Druga je usledila šest minuta kasnije, kada je Zapakosta ponovo sprečio Alea da postigne gol u poslednjem momentu izbivši loptu.

Drugi produžetak nije doneo previše uzbuđenja, ako izuzmemo jedan pokušaj Palmijerea u 111. minutu i dobru reakciju Trapa, sve do 116. minuta kada je nakon jednog centaršuta Trap stigao do lopte, Aspilikueta uspeo da je izbije i pošalje u gol, ali je on opravdano poništen zbog faula nad golmanom Ajntrahta. To je bila poslednja prilika u produžecima, pa je utakmica otišla u produžetke.

Prvi penal izveo je Haler, rutinski po zemlji, poslavši Kepu jednu a loptu u drugu stranu za 1:0. Sledeći je loptu na belu tačku namestio Barkli i sjajnim udarcem nakon kratkog zaleta zamalo pocepao mrežu nemačkog tima. 

Drugu seriju otvorio je Luka Jović sjajnim šutem u donji levi ugao. Kepa je uspeo da zakači loptu, ali je ona bila previše jaka, pa je Ajntraht poveo sa 2:1, a taj rezultat je ostao i nakon pokušaja Aspilikuete, pošto je Trap sjajno pročitao njegov udarac. De Guzman je bio siguran i Ajntrahtu doneo 3:1, Žoržinjo je nakon neobičnog zaleta smanjio na 3:2, a udarac Hinteregera po sredini gola nije iznenadio Kepu, koji je ostao u mestu i nogama sprečio pogodak. 

Udarac Davida Luiza doneo je novo izjednačenje (3:3), a petu seriju otvorio je Pasijensija poslavši loptu u donji levi ugao, ali je Kepa bio na pravom mestu i doneo šansu Edenu Azaru da donese pobedu svooj ekipi, što je Holanđanin iskoristio – 4:3 nakon penal serije i plasman u finale!

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter