0
Evrokupovi

LIGA EVROPE: Arsenalova ‘dupla pobeda’, četiri gola na Mestalji za ubedljiv prolaz u finale (VIDEO)

Objavljeno: 09.05.19 u 22:52

Fudbaleri Arsenala plasirali su se u finale Lige Evrope novom pobedom nad Valensijom. Nakon 3:1 u Londonu, na Mestalji „tobdžije“ su slavile 4:2 i tako ukupnim rezultatom 7:3 obezbedile put u Baku.

Ako je i postojala vera da mogu do preokreta nakon što je Gameiro u 11. minutu sa pet metara zatresao mrežu gostiju, situacija je postala znatno komplikovanija u 17. minutu, kada je Obamejang lepim udarcem pogodio donji desni ugao gola Valensije za 1:1. 

Pitanje pobednika rešio je Lakazet, pošto je u 50. minutu nakon asistencije Obamejangu i sam pogodio mrežu „slepih miševa“. Gameiro je svojim drugim golom u 58. minutu doneo izjednačenje, ali više od toga Valensija nije mogla. Bilo je potrebno domaćem timu da u nastavku meča postigne još tri gola, ali su umesto toga primili još dva. I to oba od Obamejanga, prvo u 69. a potom u 88. minutu meča.

Arsenal će tako zaigrati u borbi za trofej gde čeka boljeg iz duela Čelsi – Ajntraht. Finale je na programu 29. maja.

Liga Evrope, polufinale

Valensija – Arsenal 2:4 (1:1) – prvi meč 1:3

Stadion: „Mestalja“. Sudija: Dani Makeli (Holandija). Strelci: Gameiro 11. i 58. za Valensiju, a Obamejang u 17, 69, 89. i Lakazet u 50. za Arsenal.

Valensija: Neto, Pićini (od 56. Soler), Garaj, Gabrijel, Gaja, Vas, Pareho, Kokelan, Gedeš (od 71. Tores), Rodrigo (od 71. Mina), Gameiro.

Arsenal: Čeh, Sokratis, Koščijelni, Monreal, Mejtland-Najls, Džaka, Toreira (od 80. Genduzi), Kolašinac (od 71. Mustafi), Obamejang, Ezil (od 62. Mkhitarijan), Lakazet.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter