3
Domaći fudbal

MITAR MRKELA: Pojačaćemo se u skladu sa potrebama, ponosan sam na rezultate u ovoj sezoni!

Objavljeno: 08.05.19 u 18:38

Uspesi se nižu u Crvenoj zvezdi od kada je Mitar Mrkela na mestu sportskog direktora kluba. Crveno-beli osvojili su drugu šampionsku titulu u dve sezone, dva kola pre kraja Superlige Srbije.

– Imali smo odličnu sezonu kada se uzmu u obzir prvenstvo, Kup i ono što smo uradili u Ligi šampiona. Posle utakmice sa ekipom Mladosti možemo da kažemo da imamo trofej u rukama i na to smo izuzetno ponosni. Taj susret je bio veoma važan, jer smo krunisali celu sezonu trofejom koji sada čvrsto držimo u rukama – otpočeo je razgovor Mrkela.

Izabranici Vladana Milojevića na 35 utakmica u domaćem prvenstvu ostvarili su 31 pobedu.

– Više od osvojenih bodova i ostvarenih pobeda znači mi to što su tokom većeg dela sezone naši fudbaleri igrali odlično. Kada je to slučaj, kada se zalažete na terenu i kada sve funkcioniše kako treba, onda je zadovoljstvo zbog pobeda još veće.

Mitar Mrkela, koji je kao igrač osvojio četiri šampionske titule, izuzetno je ponosan što je, sada sa pozicije rukovodioca, učestvovao u „prišivanju“ treće zvezdice na Zvezdin grb.

– Jubilarna 30. titula je bila veliki motiv pred početak sezone. Svakako nam je cilj osvajanje duple krune, ali motiv više je bio taj što ćemo sada da prikačimo treću zvezdicu iznad grba.

Visoke ciljeve ima Zvezda i u Kupu Srbije.

– U junu prošle godine rekli smo da želimo da osvojimo i Kup ove sezone. Sada prvo moramo da završimo posao u revanš meču polufinala u Lučanima, što neće biti lako. Videli ste da je Mladost zaista dobra ekipa, ali naši ciljevi su visoki i trudićemo se da odradimo posao u gostima na najbolji mogući način, a kasnije i da u eventualnom finalu trijumfujemo.

Već sada u redovima crveno-belih razmišljaju kako da u naredne sezone nadmaše sadašnji uspeh.

Ponosan sam na ovo što smo ostvarili, jer temeljno radimo već dve godine. Sa druge strane potpuno sam svestan da u Crvenoj zvezdi ne možete da živite od trofeja koje ste osvojili. Zato već polako moramo da se pripremamo za sledeću sezonu i osvajanje novih trofeja. Svi treba da budu svesni da bez kontinuiteta u radu nema rezultata. Crvena zvezda traži rezultate i stalne pobede. Veoma nam je važno što smo sačuvali deo tima koji je učestvovao u pobedama i dobrim rezultatima. Svakom timu je potrebna sveža krv. Neće se dovoditi igrači neplanirano, već će pojačanja doći u skladu sa potrebama ekipe. Sasvim sam zadovoljan onim što u ovom trenutku imamo i ako bismo ostali na ovom bio bih prezadovoljan – poručio je Mrkela.

FOTO: STARSPORT

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter