0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

JEDINI OD RASPADA SFRJ: Milijaš piše istoriju!

Objavljeno: 07.05.19 u 16:55

Nenad Milijaš ispisao je istoriju domaćeg fudbala, jer je postao jedini osvajač pet titula državnog prvaka sa Crvenom zvezdom od raspada SFRJ.

Više puta je Milijaš pokazao da mu je srce crveno-belo i više nego zasluženo pomera granice u Zvezdinom dresu. Početkom aprila odigrao je 250. utakmicu za šampiona Srbije i bio je pozdravljen ovacijama sa tribina ‘Marakane’, a sada je još jednom ispisao istoriju, i to ne samo klupsku.

Nenad Milijaš je i rekorder po broju nastupa za Crvenu zvezdu otkako više ne postoji SFRJ, a ukupno zauzima 15. mesto na večnoj listi po broju odigranih mečeva.

Takođe, kako je aktuelna generacija pobedom nad ekipom Mladosti (1:0) u petom kolu plej-ofa Superlige i definitivno odbranila tron, tako je Milijaš postao i jedini fudbaler sa pet titula šampiona otkako više ne postoji SFRJ.

– Prevelika mi je čast zbog svega, titula nam je bila glavni cilj ove sezone. Meni je peti put da sam šampion u Crvenoj zvezdi, lepa brojka. Voleo bih da me neko stigne, ali mislim da neće biti lako. Prelepa sezona je na izmaku, stvarno je čast biti deo Zvezde. Ostao nam je još jedan cilj, a to je da osvojimo i Kup – rekao je Milijaš.

Nekadašnji reprezentativac na najlepši način stavlja tačku na bogatu karijeru. Već je odavno ušao u istoriju kao rekorder novijeg dobra po broju titula, a imaće priliku da se oprosti duplom krunom.

Trenutno je na snazi njegov treći mandat u dresu voljenog kluba, u koji je prvi put stigao 2006. godine. Debitantsku utakmicu za crveno-bele odigrao je 18. februara 2006. na gostovanju Voždovcu, kada je Zvezda slavila sa 2:0, dok je prvenac upisao 11. marta iste godine u trijumfu nad Radom sa 1:0 na Marakani.

Osim legendarnog kapitena najtrofejnijeg srpskog kluba, još trojica igrača u aktuelnom timu dočekala su peto zvanje državnog šampiona – Milan Borjan, Nemanja Milunović i Lorenco Ebisilio. Sjajni golman je bio tri puta prvak Bugarske, stameni štoper je četiri puta došao do titule u Belorusiji, dok je holandski vezista po dva puta podizao šampionski pehar kao član Ajaksa i kiparskog APOEL-a.

Kada se pogledaju svi timovi u Srbiji od Nenada Milijaša uspešniji samo kapiten Partizana Saša Ilić koji je osvojio 11 titula sa crno-belima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter