0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

FUDBAL TONE SVE NIŽE I NIŽE I NIŽE: Još jedna šamarčina ‘modernog fudbala’ njegovim istinskim ljubiteljima (FOTO)

Objavljeno: 07.05.19 u 13:56

Imali smo prilike već mnogo puta da vidimo „moderni fudbal“ na delu, a poslednji „udarac u zube“ ljubiteljima „najvažnije sporedne stvari na svetu“ stiže nam iz Engleske.

Pre nekoliko godina, tačnije pred finale Lige šampiona 2013. protiv minhenskog Bajerna, UEFA je uputila direktivu Borusiji iz Dortmunda kojom je onemogućila koreografiju. Razlog? 

Citiramo (citat je, uverićete se, za rubriku ‘verovali ili ne’):

– Želimo da sačuvamo tipično ponašanje navijača, kao što su mahanje zastavama ili stajanje i pevanje, što dalje od „UEFA porodice“.

Potom je u Španiji viđena još jedna situacija koja savršeno oslikava želju čelnika ovog sporta da fudbalske utakmice zapravo postanu turstička atrakcija, a poslednja, možda i najbesmislenija, dogodila se u Engleskoj.

Doduše, s obzirom na to da je u pitanju Mančester Siti, možda i ne iznenađuje… Na meču sa Lesterom „građani“ su igrali za titulu, tačnije pobeda im je bila neophodna kako bi preskočili Liverpul na tabeli. Navijači nisu „izdali“, tribine su bile pune, pesma se orila Etihadom, a bilo je i zastava. Doduše, one se nisu viorile na vetru. Razlog? Zastave su bile digitalne.

Neki su već zabranili stajanje, drugi koriste zvučne efekte na stadionima kako bi animirali publiku, sada su na red došle digitalne zastave navijačkih grupa… Sa pravom se pitamo – šta je sledeće i dokle će ludilo zvano „moderni fudbal“ ići? 

I da li će uskoro slike poput ove postati tek još jedna stranica u arhivi o kojoj će oni koji su fudbal i doveli do nivoa pozorišta pričati kao o „nekada davno izgubljenoj vrednosti“?

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter