0
Fudbal

FOTO: YouTube

AFC LIGA ŠAMPIONA – ISTOK: Džobuk i Ulsan završili posao, Ninković ispao (VIDEO)

Objavljeno: 07.05.19 u 19:05

Odigrani su mečevi 5. kola AFC Lige šampiona u grupama ‘G’ i ‘H’, poznata su još dva učesnika osmine finala.

Na četiri meča odigrana na ‘Istoku’ samo u jednom je slavio domaćin i time sebi trasirao put među 16 najboljih klubova Azije.

GRUPA ‘G’

Džobuk iz Južne Koreje završio je posao i kao prvi igraće u osmini finala Lige šampiona. Prvak Južne Koreje je kao gost pobedio Peking 1:0. Gol odluke u 17. minutu postigao je Kim Šin Vok na asistenciju Li Janga. Domaćinu nije pomoglo ni to što je u timu imao tri svetske zvezde poput Bakambua, Avgusta i Viere. Kinezi u poslednjem kolu u borbi za Evropu gostuju Uravi.

Upravo su se Japanci danas izjednačili po broju bodova sa ‘zelenima’, jer su kao gosti pobedili Buriram sa Tajlanda 2:1. Urava je povela već u 3. minutu kada je Everton sa golom spojio Korokija, a ovom nije bilo teško da pogodi – 0:1. U 13. minutu Tajlanđani su izjednačili, Viravatnodnom je asistirao do Žuniora, a ovaj pogodio za 1:1. Pobedu Japancima doneo je Muto u 23. minutu, a isti igrač je do kraja utakmice imao još bar tri zicera za veću pobedu Red Dajmondsa.

‘H’ GRUPA:

Derbi je igran u Japanu gde je Kavasaki dočekao prvaka Kine Šangaj SIPG. Bio je to meč koji je možda i odlučio o tome ko će u osminu finala. Domaćinu su bila preko potrebna tri boda, ali…

Samo što je meč počeo negde u 6. minutu Oskar je uposlio sunarodnika Hulka i Šangaj je poveo sa 1:0. Šou Brazilaca na ovom meču tu nije stao, u 13. minutu domaćin je napao preko Saita, ovaj je uposlio Damijaa, a ‘karioka’ izjednačio na 1:1. Kavasaki je na korak od osmine finala bio u 66. minutu Taniguči preokrenuo na 2:1. Kinezi se nisu predavali i samo pet minuta kasnije Oskar je ponovo asistirao do Hulka, a ovaj pogodio za konačnih 2:2.

Šangaj je drugi na tabeli sa bodom više od Kavasakija kolo pre kraja. Ipak, Kinezi u poslednjem kolu dočekuju već sigurno prvoplasirani Ulsan, dok Kavasaki ide u Australiju na noge Sidneju.

Ulsan je posao završio minimalnom pobedom nad Sidnejom 1:0. Presudio je gol Diskeruda u 59.minutu. Mioš Ninković igrao je 62. minuta za Australijance.

 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter