Fudbaleri Crvene zvezde osvajanjem 29. titule šampiona države (iz Ljutice Bogdana veruju da će im biti priznata 30. titula, ona iz 1946. godine) ostvarili su veliki uspeh.

U trenucima slavlja ponos i radost posebno je iskazao predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović.


– Danas je dan kada svaki zvezdaš treba da slavi ogroman uspeh svog kluba. Ne može mnogo timova na svetu da se pohavli brojkom od 30 titula. Čestitam svima kojima je crveno-bela boja u srcu na ostvarenom velikom uspehu. Čestitam igračima koji su se svakog dana neumorno borili da osvoje zvanje šampiona države, kao i stručnom štabu kome idu velike zasluge. Ovo je samo kruna svega urađenog ove veoma uspešne sezone – rekao je Mijailović.

Predsednik najtrofejnijeg srpskog kluba istakao je da bi stavljanje treće zvezdice na grb imalo poseban značaj.

– Trideseta, jubilarna šampionska titula je potvrda odličnog kontinuiranog rada u klubu pune 74 godine. Ovaj uspeh nas svrstava u red najboljih timova Evrope i zato smo svi izuzetno srećni i zadovoljni. Veoma uspešnu sezonu u Superligi svakako je obeležilo obaranje rekorda. Još jedan izuzetno lep jubilej, sa 57 utakmica postali smo ekipa sa najdužim nizom bez poraza u domaćem takmičenju. Cele sezone držali smo lidersku poziciju i danas smo ozvaničili status najbolje domaće ekipe. Želimo da i u narednim godinama nastavimo da nižemo uspehe i osvajamo trofeje – poručio je Mijailović.