5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA: Drama u finišu, Partizan do pobede u nadoknadi golom koji će dići prašinu! (VIDEO)

Objavljeno: 05.05.19 u 19:58

U nadoknadi vremena Partizan je pobedio golom Aleksandra Šćekića.

Rezultatom 2:1 završen je duel Partizana i Napretka.

Već je u 4. minutu Partizan ozbiljno zapretio, krivicom Marinkovića koji se zaigrao pred svojim golom, izgubio loptu i stvorio odličnu šansu Danilu Pantiću. Fudbaler crno-belih je gađao, ali je Nikola Petrović uspeo da odbrani. Par minuta kasnije je utakmica prekinuta na par minuta, Bojan Nikolić se odlučio za prekid zbog uvredljivih pesama sa tribina na račun uprave Partizana i vlasti.

Prema igri Napretka od samog starta moglo se ustanoviti da gosti nisu došli da kalkulišu, već da naprave što bolji rezultat. Takva igra im se isplatila u 20. minutu kada je Napredak poveo preko Andreja Ilića. Bivši fudbaler Partizana Nikola Aksentijević je maestralno istrčao po desnom boku, centrirao do Alivodića koji je gađao glavom ali je Vladimir Stojković uspeo da odbrani. Međutim, na odbitak je naleteo mladi Ilić i ubacio loptu u mrežu Partizana.

Nešto kasnije Rušević je imao odličnu šansu da duplira prednost nakon centaršuta Envera Alivodića. Dobro je odigrao Alivodić, ali je nakon udarca Ruševića koji je utakmicu počeo sa klupe, lopta udarila u stativu.

U finišu poluvremena Rikardo Gomeš je propustio najbolju šansu na utakmici. Izašao je špic Partizana na svega par metara ispred Nikole Petrovića koji je uspeo da odbrani njegov šut, lopta se odbila pravo do Aleksandra Šćekića koji iz malo veće udaljenosti nije uspeo da pravovremeno odreaguje.

Prvu dobru priliku crno-beli su u drugom poluvremenu imali preko Zorana Tošića koji je iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora na velike muke stavio Petrovića.

U 59. minutu Savo Milošević je na teren poslao Sašu Ilića umesto Nemanje Nikolića, a pet minuta kasnije kapiten Partizana bio je ključan za prvi gol domaćeg tima danas. Strelac gola je bio Danilo Pantić nakon što je veći deo posla odradio Ilić. Slobodan Urošević je prošao po levoj strani i uposlio Sašu Ilića koji se našao u kaznenom prostoru Kruševljana. Izdržao je pritisak iskusni vezista, pravovremeno se oslobodio lopte i stvorio sjajnu priliku za Pantića koji je pogodio mrežu.

(Izvor: YouTube/Đokun)

Kao i do gola, i ostatak drugog poluvremena protekao je u inicijativi domaćina. Partizan je napadao i stvarao prilike, ali su se gosti iz Kruševca odlično branili i uspeli da izdrže do kraja regularnog toka. Međutim, u nadoknadi je domaći tim došao do pobede.

Goran Zakarić je izveo korner sa desne strane, a glavom je loptu uspeo da jedva okrzne Valijente i pošalje je do Pavlovića. Refleksno je mladi štoper odbio loptu ka gol autu a Aksentijević je propustio priliku da je izbaci i otkloni opasnost. Do nje je došao Mark Valijente i uspeo da centrira do Aleksandra Šćekića. Crnogorski reprezentativac je gađao i prema proceni sudije Nikolića postigao gol. Ni iz usporenog snimka nije moglo da se ustanovi da li je celim obimom lopta prešla gol liniju, kao ni da li je Saša Ilić bio u ofsajd poziciji i uticao na igru.

(Izvor: YouTube/Đokun)

PARTIZAN – NAPREDAK 2:1 (0:1)
/Pantić 63, 90+3 Šćekić – A. Ilić 20/

Beograd.
Stadion Partizana.
Sudija: Bojan Nikolić.

Partizan: Stojković – N.R. Miletić, Valijente, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Ivanović (Tošić, Zakarić), Pantić – Nikolić (Ilić), Rikardo.

Napredak: Ni.Petrović, Aksentijević, Marinković, Obradović, Ne.Petrović, Ostojić, Deak (Stevanović), Đorić, Alivodić, Ivanović (Zukanović), Ilić (Rušević).

SRBIJA 1, PLEJ-OF – 5. KOLO

Nedelja
Partizan – Napredak 2:1 (0:1)
/Pantić 63, Šćekić 93 – Ilić 19/

Crvena zvezda – Mladost Lučani 1:0 (0:0)
/Pavkov 82/

Čukarički – Proleter 3:0 (2:0)
/Mudrinski 6, 36, Šapić 79/

Radnički Niš – Vojvodina 0:0

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

5 Komentara

      • Ne znam što bilo šta odgovaraš ovima iz Marinkove bare u derbije je bio gol, a ovo nije jer oni tako to vide, kao i asistenciju pola metra iza gol-aut linije kada je samo video onaj hapšeni sudija i niko drugi. Kad su oni imali i trunku obraza nikad.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter