1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VELIKE REČI IZ PARTIZANA: Luka, kapa dole! To što ti umeš, ne uči se ni za tri života…

Objavljeno: 04.05.19 u 14:53

Trener Partizana Savo Milošević deo konferencije za medije pred meč protiv Napretka posvetio je Luki Joviću i njegovom najavljenom transferu u Real iz Madrida.

Luka Jović bi od leta trebalo da zaigra u Real Madridu, u ogromnom transferu iz Ajntrahta iz Frankfurta, što je posebno pohvalio Savo Milošević, koji je bio u savezu uz omladinsku selekciju Srbije kada je Luka Jović pravio svoje prve veće fudfbalske korake.

– Mislim da je napravio idealan izbor. Kao što sam znao da je idealan potez napravio kad je otišao iz Portugalije u Nemačku, tako i sad prelazi na viši nivo“.

Zainteresovani su bili i minhenski Bajern i Barselona, ali je izgleda Real odneo pobedu, jer tako svi svetski mediji prenose.

– Moja želja je bila da pređe u Bajern, Real ili Barselonu. Verovatno su pomenuti klubovi i bili u opticaju. Ako se opredelio za Real – nije pogrešio. U sva tri kluba je slilčna situacija, otvara se pozicija špica za naredne godine. Vrhunski su Karim Benzema, Luis Suarez i Robert Levandovski, ali sva trojica imaju više od 30 godina, tako da je za Luku bila idealna pozicija. Real je verovatno najveći klub na svetu. Uopšte nije lako stići do njega, a kako Madriđani troše ogroman novac, kupujući samo ono što je najbolje, ući u takav klub znači si na neverovatnom nivou.

Posebno se osvrnuo na gol koji je Luka Jović dao Čelsiju pre dva dana u prvoj utakmici polufinala Lige Evrope.

– Kod ovog gola nije bitna razdaljina sa koje je pucao – na primer, davao sam golove sa veće udaljenosti – koliko umeće. Na onaj centaršut, sa poludistance, jer je Filip Kostić nabacio iz poluzone, sa 25 metara, jedina moguća solucija i ugao udarca je bio onaj Jovićev. I to je morala da bude vhunska tehnika šuta glavom, da je tako udari, a da golman ne stigne. To ne može da se nauči. Tri života da radite, vežbate, ne može da se nauči – podvukao je Savo Milošević.

Naravno, konferencije je prevashodno sazvana zbog meča crno-belih protiv Napretka, pa je trener ‘parnog valjka’ pričao i o tome.

– Još jedna jako bitna utakmica za nas. Prva protiv Mladosti, u ovom mini ciklusu, prošla je dobro. Očekujem isti odnos i odlučnost. O važnosti nema potrebe da pričam, jer svi znamo da je za nas do kraja svaka veoma bitna. Psihološki su to jako teške utakmice, jer stalno postoji strah od eventualnog kiksa – rekao je Milošević.

– Napredak je jako nezgodna ekipa, osetio sam to na koži u svojoj prvoj utakmici u Partizanu. To je ekipa sa dosta dobrih pojedinaca. Oni mogu svakoga da kazne, što smo videli protiv Vojvodine. Opasni su, znaju šta rade. Njihovog trenera Milorada Kosanovića jako dugo znam. Izuzetno ga poštujem, s obzirom na to da pravi izuzetne rezultate sa uslovno manjim klubovima. To je sjajan rezultat – istakao je Milošević.

Partizan posle ovog, ima dve prvenstvene i jednu Kup utakmicu na strani, što mu nikako ne ide u prilog.

– Moraćemo to da korigujemo, jer mi najbitnije utakmice do kraja sezone igramo van Beograda i tome ćemo morati da se prilagodimo – zaključio je Milošević.

0
0

1 Komentara

  1. SAVO, DA JE LUKA OSTAO
    DA GA TAKVI KAO TI
    TRENIRAJU. OD NJEGA NE
    BI BILO NISTA. TALENAT MALU POSTO, A RAD, RAD,
    MNOGO ZNACI. STRUKA I
    TRENERI SU NAM SLABA
    STRANA. MNOGO SLABA!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter