0
Fudbal

SUPERLIGA KINE: Pele opravdao svoje prezime, Šandong ponovo slavio! Derbi pripao Pekingu!

Objavljeno: 04.05.19 u 16:32

Šandong je danas ubedljivo savladao Hebei sa 2:0, dok je Guangžu Evergrande poražen na svom terenu od Peking Gvan 0:1 u okviru 8. kola Superlige Kine.

Šandong Luneng – Hebei 2:0

Šandong je došao do svoje druge pobede u nizu, a ponovo je za to bio najzaslužniji Gracijano Pele koji je na 13 mečeva u svim takmičenjima za Šandong postigao isto toliko golova. U domaćem prvenstvu za osam mečeva postigao je isto toliko golova. Od čega pet u poslednje dve utakmice, te je zbog toga postao nerešiva enigma za odbrambene igrače širom Kine.

Šandong je poveo u 12. minutu kada je Jin Jingdao poslao pas ka šesnaestercu, a tamo je loptu sačekao Pele i bez mnogo problema savladao je čuvara mreže Hebeija. Italijan je ponovo u 23. minutu sa bele tačke ponovo zatresao mrežu i doneo važnu pobedu domaćinu koji se nakon današnje pobede nalazi na četvrtoj poziciji i ukoliko nastave sa ovakvom igrom smeši im se borba za Ligu šampiona Azije. Hebei je nakon današnjeg poraza, trećeg u pet mečeva (imaju i dva remija) jedan od glavnih kandidata za ispadanje iz lige.

Guangžu Evergrande – Peking Gvan 0:1

U derbiju kola sastali su se Evergrande i Gvan. Ekipe iz vrha tabele. Domaći su ipak poklekli i nakon dve vezane pobede poklonili se prvoplasiranom timu i glavnom kandidatu za osvajanje titule. Peking je upisao osmu pobedu u isto toliko mečeva. Iako je u prvom poluvremenu delovalo da će domaći sastav uspeti da dođe do koliko toliko povoljnog rezultata sve nade razbio im je Džonatan Viera u 64. minutu.

SUPERLIGA KINE, 8. kolo

Subota
Vuhan Žal – Tijanđin Ted 1:1 (0:0)
(Jun 46 – Ačempong 26)

Šangaj SIPG – Gvangžou 2:0 (0:0)
(Li Šenglong 60, Hulk 74)
Gvangžou Evergrande – Peking Gvan 0:1 (0:0)
(Viera 64)
Šandong – Hebei 2:0 (2:0)
(Pele 12,23)

Nedelja
9.30 Beking Rene – Henan
13.35 Điangsu – Dalijen
13.35 Šenžen – Šangaj Šenhua
13.35 Tjanđin Teda – Lifan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter