0
Evropske lige

Liverpool's manager Jurgen Klopp UEFA Champions Legaue football match between Crvena Zvezda and Liverpool in Belgrade, Serbia on November 6. 2018. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

PREMIJER LIGA: Povreda Salaha ‘presekla’ Liverpul, Oriđi doneo pobedu na Sejnt Džejms Parku (VIDEO)

Objavljeno: 04.05.19 u 22:50

Fudbaleri Liverpila savladali su Njukasl sa 3:2 u meču 37. kola Premijer lige i tako bar na dva dana preuzeli čelo tabele Premijer lige.

Liverpul je nešto bolje ušao u meč, imali su jednu solidnu priliku ali Salah nije uspeo da donese vođsvo u uvodnim minutima, ali jeste Virdžil van Dajk. Centrirao je Trent Aleksander-Arnold u 13. minutu, van Dajk ostao neshvatljivo sam na pet metara, pa mu je ostalo praktično samo da pogodi gol Njukasla.

Sedam minuta kasnije na semaforu je stajalo 1:1. Rondon je došao do lopte, šutirao, savladao Alisona, ali je sa gol linije rukom izbacio Aleksander-Arnold. Ipak, na njegovu (ne)sreću, lopta je stigla do Atsua, koji je ubacio u prazan gol i doneo izjednačenje. No, čini se da bi defanzivac „redsa“ trebalo da bude zadovoljan s obzirom na to da bi izvesno dobio crveni karton, uz penal za Njukasl.

Ovako, dobio je šansu da se ponovo dokaže asistencijom, i to je iskoristio u 28. minutu, kada je sjajno pronašao Salaha, a Egipćanin lukavo pogodio dalji ugao Dubravkinog gola.

Pet minuta kasnije Mane je bio u dobroj poziciji, ali je Dubravka dobrom reakcijom zadržao svoju ekipu na jednom golu minusa, promene nije bilo ni u 50. minutu, kada je Staridž loptu poslao visoko preko gola. Usledila je kazna, Rondon je ispratio akciju i pogodio gol Bekera za 2:2.

Šok za Liverpul postao je još veći kada je Mohamed Salah nakon sudara sa Dubravkom ostao da leži na terenu, da bi u 73. minutu u suzama i uz aplauze navijača na nosilima napustio igralište. Umesto njega šansu je dobio Divog Oriđi, i samo par minuta po ulasku doneo je svojoj ekipi pobedu pogotkom za 3:2.

Taj rezultat ostao je do kraja meča, pa „redsi“ imaju 94 boda, dva više od Mančester Sitija koji prekosutra igra protiv Lestera. Sa druge strane, Njukasl će sezonu gotovo sigurno završiti na 14. mestu.

Premijer liga, 37. kolo:
Bornmut – Totenhem 1:0 (0:0)
(Ake 90+1)
Vest Hem – Sautempton 3:0 (1:0)
Arnautović 16,69, Frederiks 72
Vulverhempton – Fulam 1:0 (0:0)
Dendoker 75
Kardif – Kristal Palas 2:3 (1:2)
(Keli ag 31, Rid 90 – Zaha 28, Bačuaji 39, Taunzend 70)
Njukasl – Liverpul 2:3 (1:2)
(Atsu 20, Rondon 54 –Van Dajk 13, Salah 28, Origi 86)

nedelja:
15.00 Čelsi – Votford
15.00 Hadersfild – M. Junajted
17.30 Arsenal – Brajton

ponedeljak:
21.00 M. Siti – Lester

petak:
Everton – Burnli 2:0 (2:0)
(Mi 17ag, Kolman 20)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter