0
Fudbal

FOTO: PRINTSCREEN

UEFA REAGOVALA NA ŽALBU: Ukajinci ostaju gde su

Objavljeno: 03.05.19 u 12:22

Nakon više od mesec dana stigla je odluka Evropske kuće fudbala (UEFA).

Prigovore su na startu kvalifikacija podneli Portugal i Luksemburga, a timovi koji se takmiče Grupe B kao i naša selekcija žalili su se zbog nastupa igrača Šahtjora.

U pitanju je bio nastup Žuniora Moraeša, koji branio boje ukrajinske reprezentacije, a po navodima saveza ove dve zemlje nije imao pravo na to. Napadač je rođen u Brazilu i tek nedavno je dobio državljanstvo Ukrajince, a pomenuti savezi smatrali su da nije dovoljno vremena proveo u ovoj zemlji, tačnije pet godina bez prekida kako bi mogao da igra. Sumnja je pala na period kada je kao igrač Dinama iz Kijeva prešao u kineski Tjenđin Tjanhaiju, ali je poslednju reč dala UEFA i prelomila da je on imao pravo nastupa protiv Portugala (0:0) i Luksemburga (2:1).

Da je odluka čelnika UEFA bila drugačija, Ukrajinci bi ostali bez bodova i našli bi se u velikom problemu, međutim sada sve ostaje isto i oni su na čelu tabele sa četiri boda. U narednoj rundi kvalifikacija, rival četi Andreja Ševčenka biće naša selekcija, 7. juna u Lvovu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter