0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

SJAJNA SEZONA ZA ADEMA LJAJIĆA: Vezista se našao u idealnom timu turskog prvenstva

Objavljeno: 03.05.19 u 09:36

Reprezentativac Srbije iza sebe ima veoma dobru sezonu.

Prijala je Ademu Ljajiću selidba iz Italije u Tursku, gde je uspeo da zasija u punom sjaju.

Dosta dobrih partija pružio je vezista ove sezone u dresu Bešiktaša i potpuno zaslužio da se nađe u idealnom timu turskog šampionata . On je postigao osam golova i isto toliko namestio i tako naveo čelnike crno-belih da ‘kako znaju i umeju’ isplate Torinu oko osam miliona evra i otkupe njegov ugovor, te ga zadrže u Istanbulu i naredne sezone.

Pored dvadesetsedmogodišnjeg veziste indvidualno priznanje je zaradio i  Dorukhan Tokuz iz Bešiktaša, koji je proglašen je za zvezdu u usponu, najbolji igrač je reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća, a Abdula Avči iz Baškišehira najbolji trener. Za najboljeg turskog igrača koji igra van granica domovine proglašen je vezista Rome Džengiz Under.

Idelni tim turske Superlige čine (u formaciji 4-2-3-1): Mertu Gunok (Istanbul Bašakšehir) – Gokhan Gonul (Bešiktaš), Domagoj Vida (Bešiktaš), Aleksandru Epureanu (Istanbul Bašakšehir), Hasan Ali Kaldirim (Fenerbahče) – Dorukhan Tokoz (Bešiktaš), Emre Belezoglu (Istanbul Bašakšehir) – Edin Višća (Istanbul Bašakšehir), Adem Ljajić (Bešiktaš), Trezege (Kasimpaša) – Burak Jilmaz (Bešiktaš).

Ekipa Bešiktaša četiri kola pre kraja šampionata nalazi se na trečoj poziciji sa 59 podovo, jednim manje od drugoplasiranog Galatasaraja i dtri od Baškišehira koji je na prvoj poziciji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter