0
Domaći fudbal

FOTO: CRVENA ZVEZDA

LIDERI B LIGA: Šampionski rad ogleda se i u Grafičaru

Objavljeno: 02.05.19 u 13:28

Fudbaleri Crvene zvezde na četiri fronta brane državne krune i svaka selekcija od prvog tima do pionira ozbiljan je kandidat da obogati klupsku vitrinu.

A jednako uspešne su i selekcije našeg B tima, Grafičara, koje su lideri takmičenja beogradskih liga u konkurenciji seniora, omladinaca, kadeta i pionira pa je Zvezda vrlo blizu da naredne sezone ima po dva predstavnika u najkvalitetnijim ligama mlađih kategorija i filijalu u Prvoj ligi Srbije.

Prvi tim Grafičara lider je Srpske lige Beograd šest kola pre kraja. Izabranici Milije Žižića trenutno imaju 59 bodova, dva više od Kolubare, a tri od IMT-a. Tim sastavljen od crveno-belih bisera poput Alekse Terzića, Veljka Nikolića i Aleksandra Stankovića, u dosadašnja 24 kola ostvario je 18 pobeda, pet remija i jedan poraz pa je najozbiljniji kandidat za plasman u Prvu ligu Srbije.

Prvotimce u stopu prate omladinci naše filijale koji su lideri Omladinske lige Beograda sa 18 pobeda, dva remija i tri poraza u 23 kola. Juniori Grafičara, sedam kola pre kraja takmičenja imaju dva boda više od prvih pratilaca Zemuna i Radničkog.

Posebno dominantna je selekcija kadeta, sačinjena od najtalentovanijih Zvezdinih fudbalera rođenih 2003. godine. Učenici Marka Neđića, šest kola pre kraja su na samo korak od overe plasmana u Kadetsku ligu Srbije. Biseri koje predvode Andrej Đurić, Mateja Bačanin, Bogdan Petrović, Nikola Knežević, Jovan i Nikola Mituljikić, imaju 18 pobeda i jedan remi posle 19 susreta i ubedljivo su prvi sa čak 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Teleoptik.

Sjajne rezultate upotpunjuje i pionirska selekcija koja je lider Treće lige pionira Beograda i već je jednim korakom u višem rangu. Dečaci rođeni 2004. i 2005. godine u 12 kola imaju 11 pobeda i jedan poraz uz 11 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Ambiciozna uprava Grafičara, u završnici sjajne sezone ne skriva zadovoljstvo zbog istorijskog uspeha ostvarenog kroz saradnju sa Crvenom zvezdom.

– Svi uspesi plod su profesionalnog rada i izvrsne saradnje sa Crvenom zvezdom. Nema veće privilegje nego učiti od ljudi kakvi su Zvezdan Terzić, Dragan Džajić, Vladan Milojević, Mitar Mrkela, Vladimir Pižon Petrović i ostale fudbalske i ljudske veličine iz Ljutice Bogdana. Volimo i uživamo u našem poslu pa su ovakvi rezultati bili logičan sled, ipak, oni nas neće uobraziti, istakao je Slobodan Govedarica, predsednik Grafičara.

Talenti Zvezdinog B tima treniraju i takmiče se na terenima iza juga Marakane, a uskoro će na raspolaganju imati još jedan vrhunski teren.

– U planu je izgradnja tribine i terena sa veštačkom travom. Realizacija tog projekta dodatno će olakšati rad u budućnosti i takmičenje na državnom nivou koje je cilju svim selekcijama, rekao je prvi čovek Grafičara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter