0
Evropske lige

FOTO: twitter.com/FCBarcelona

KRAJ JEDNE ERE: Ćavi završio karijeru!

Objavljeno: 02.05.19 u 18:48

Legendarni španski fudbaler danas je saopštio da će ‘okačiti kopačke o klin’.

Ćavi će i dalje ostati u tom sportu, ali kao trener.

Posle 17 godina u Barseloni, tridesetdevetogodišnji vezista prethodne četiri sezone igrao je za Al Sad iz Katara. Za ekipu sa ‘Kamp Nou’ stadiona nekadašnji kapiten tog tima odigrao je 767 zvaničnih utakmica, postigao je 85 golova, a osvojio je 25 trofeja od čega četiri u Ligi šampiona i osam u domaćem šampionatu.

– Ono što sam postigao u poslednje dve decenije je bilo privilegija. Moja dužnost je sada pored terena i da pomognem fudbalu kad god sam u mogučnosti, rekao je Ćavi.

Španac je dodao da će se kao trenre truditi da forsira stil igra sličan Barseloninom.

– Moj stil igre biće sličan onom što sam naučio radeći sa Johanom Krojfom i u La Masiji i najveći pokazatelj te filozofije je fudbal koji se igra u Barseloni. Volim kada timova imaju incijativu, drže loptu u nogama i napadaju…

Pored impresivne klupske, Ćavi ima i zavidnu reprezentativnu karijeru. Za nacionalni tim Španije odigrao je 133 utakmice i postigao 13 golova, a osvojio je Svetsko prvenstvo 2010.godine i dva Evropska prvenstva, 2008. i 2012. godine.

Pre odlaska u zalasku karijere u Katar, vezista je igrao samo za Barselonu čiju je i školu prošao, a ostaće upamćen i kao deo legendarnog tandema na sredini ‘Ćavi – Inijesta’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter