0
Domaći fudbal

ISTORIJA SE PONAVLJA: Rikardo Gomeš ide stopama Uroša Đurđevića i Leonarda

Objavljeno: 02.05.19 u 09:33

Samo su više pogodaka postigli u šampionskoj sezoni Uroš Đurđević i Brazilac Leonardo, koji su zatim napustili Humsku što je plan aktuelnog golgetera

Pogodio je Partizan i sportski direktor u ostavci Ivica Iliev, kada su prošlog leta angažovali iz portugalskog Nacionala Rikarda Gomeša. Najbolji strelac tamošnje Druge lige potvrdio se golovima ove sezone i u crno-belom dresu gde je u svim takmičenjima na 44 meča postigao 24 pogotka!

Učinak sjajan za golgeteta sa kojim na klupskoj listi za sada zauzima treće mesto, a ispred su samo Uroš Đurđević (28 golova) i Leonardo (26 golova). Ovaj tandem je overio šampionski pehar 2017. godine i zatim napustio Humsku selidbom u Olimpijakos i Al Hilal od čega je Partizan zaradio blizu sedam miliona evra.

Sličnim putem ići će i Rikardo u sezoni za zaborav kada je u pitanju klub, ali je napadač dobio na ličnoj promociji i afirmaciji. Odbijena je zimus ponuda od oko tri miliona iz Saudijske Arabije i Kine, a sada se čekaju nove. Pošto finansijska situacija nije bajna u Humskoj, zarada je neophodna na leto i rastanak se bliži. Reprezentativac Zelenortskih ostrva ima još do kraja sezone najmanje četiri meča plus eventualno finale Kupa, tako da saldo golova može da uveća i popravi poziciju u istoriji kluba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter