0
Fudbal

ČUDESNI LEANDRE TAVAMBA: Bravurom se upisao u istoriju zlatnim slovima i poništio volej Prijovića! (VIDEO)

Objavljeno: 02.05.19 u 22:40

Bivši napadač Partizana u 91. minutu finala Kupa Saudijske Arabije je postigao gol za Al Tavun kojim je osvojen pehar prvi put u istoriji.

Fantastično igra Leandre Tavamba ove sezone za Al Tavun, a nagradu je dobio na kraju, kao šlag na torti, jer je postigao gol kojim se upisao u istoriju tamošnjeg fudbala i svog Al Tavuna.

Osvojen je Kup Saudijske Arabije, poznatiji tamo kao Kup Kralja, pobedom nad bogatim Al Itihadom rezultatom 2:1, što je ocenjeno najvećim uspehom u istoriji Tavambinog kluba.

Međutim, nije sve krenulo dobro po njih, i to zahvaljujući srpskom reprezentativcu Aleksandru Prijoviću, koji je lepim volejom doveo Al Itihad u vođstvo u 32. minutu.

Međutim, u drugom poluvremenu sve se preokrenulo. Posle devet minuta igre u nastavku Al Absi je izjednačio na 1:1, da bi odluka pala tek u nadoknadi vremena.

Glavnu ulogu dobio je Leandre Tavamba, bivši napadač Partizana, koji je u 91. minutu izdržao nalete dvojice protivničkih igrača u kaznenom prostoru, ‘otresao’ ih sa leđa, a onda iz drugog pokušaja postigao istorijski gol za Al Tavun.

Kakva sezona za Kamerunca!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter