0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Partizan rutinski protiv Mladosti za povratak na četvrto mesto (VIDEO)

Objavljeno: 01.05.19 u 20:01

Bili su bolji izabranici Save Miloševića od direktnog konkurenta u trci za plasman u Evropu.

Crno-beli su na svom stadionu bili bolji od Mladosti i zasuženo slavili sa 2:1.

Utakmica ovih timova imala je veliki značaj i za jedne i za druge, jer je pre ovog kola Mladost bila iznad Partizana i imala dva boda prednosti. Velike kadrovske probleme imao je trener domaće ekipe pred ovaj duel, pre svega zbog problema sa kartonima standardnih igrača, ali se to nije osetilo na terenu, jer su crno-beli delovali zaista dobro.

Malobrojna publika na stadionu u Humskoj nije mogla da bidi prviše lepih poteza, jer je na delu bila prava takmičarska utakmica, ali i zbog uslova uza igru koji zbog kiše koja je padala nisu bili idealni. Igrači Partizana dobrim delom kontrolisali su dešavanja na terenu, ali je gol koji su primili u završnici i nekoliko neiskorišćenih priliak uveli meč u uzbudljivu završnicu.

Samo dva minuta bilo je potrebno crno-belima da se nađu u dobroj prilici. Tada je pokušao sa nekoliko metara od gola Zoran Tošić, ali je šutirao pravo u golmana. Do rane prednosti su ipak stigli crno-beli, a sterlac u 11. minutu utakmice bio je Rikardo Gomeš. Nakon pasa koji je dobio od Tošića, nadapač je šutirao iskosa sa leve strane i stigao do svog 18. gola u sezoni.

(VIDEO:YouTube/Djokun)

Nastavili su igrači Partizana sa opsadom gola gostiju, pokušavali su Miletić,NikolićiTošić, ali najbolju priliku nije iskoristio Rikardo. Bio je napadač potpuno sam na deset metara od gola rivala, ali je loptu poslao preko istog. Do kraja poluvremena i Nikolić se našao u stopostotnoj situaciji, ali ni on nije uspeo da pogodi.

U nastavku je viđena slika slična onoj iz prvog dela, posle samo par minuta Rikardo je petom uposlio Tošića, ali ovaj nije bio precizan. Isti igrač bolje je reagovao u 57. minutu, kada je posle duplog pasa sa Nikolićem izgradio poziciju i udarcem sa nekoliko metara savladao Rosića. Mogli su nešto kasnije crno-beli i do 3:0, Jovanović je nagazio Šehovića, sudija je pokazao na belu tačku, ali nije bio precizan Rikardo.

(VIDEO:YouTube/Djokun) (VIDEO:YouTube/Dajlan Dogić)

Poslednjih 20 minuta domaći igrači oborili su tempo, sa željom da rutinski utakmicu privedu kraju. Njihov ‘predah’ umeli su da kazne gosti, u 84. minutu utakmice. Nakon šuta Petra Bojića, lopta je pogodila Svetozara Markovića, te promenila smer i prevarila čuvara mreže crno-belih. Gosti su do počasnog gola stigli iz prvog šuta ka golu Vladimira Stojkovića…

Izabranici Save Miloševića u poslednjih nekoliko minuta u potpunosti su se okrenuli defanzici i čuvanju rezultata, što im je i pošlo za rukom. 

PARTIZAN – MLADOST 2:1 (1:0)
(Rikardo 11, Tošić 57 – Marković 84a.g.)

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Zoran Široki

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Ostojić (od 75. Valijente), Šehović – Zdjelar, Smiljanić – Tošić, Nikolić (od 70. Zakarić), Pantić (od 56. Ivanović) – Rikardo. Rezerve: Kljajić, Valijente, Đerlek, Ivanović, Ilić, N. G. Miletić, Zakarić. Trener: Savo Milošević.

MLADOST: Rosić – P. Jovanović, Milošević, Šatara, Leković – Andrić, Pešić (od 46. L. Jovanović) – Pavlović (od 66. Odita), Radivojević (od 80. Markovski), Bojić – Bojović. Rezerve: Zečević, Markovski, Dimić, Sinđić, Odita, Ristić, L. Jovanović. Trener: Nenad Milovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter