5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT SAZNAJE: Zvezda našla letnje pojačanje u odbrani, a on kaže – ‘Cela Srbija zna za koga navijam!’

Objavljeno: 01.05.19 u 10:55

HotSport je došao do saznanja koja nam je i sam fudbaler potvrdio, a to je da bi tim sa ‘Marakane’ mogao da pojača defanzivac Radničkog iz Niša, Radovan Pankov.

Crvena zvezda je nadomak odbrane titule šampiona Srbije i to znači da će ponovo napasti Ligu šampiona, a sa tim u vezi, uveliko traje stvaranje tima za leto. Među željama Zvezdana Terzića i njegovih saradnika, kako saznajemo, našao se igrač drugoplasiranog Radničkog iz Niša.

Radovan Pankov je sjajan defanzivac, činilo se u ovosezonskim duelima sa Partizanom i ‘verna senka’ Rikarda Gomeša, a kao nagrada za dobre partije pojavilo se interesovanje njegovog voljenog kluba.

Da bi smo dobili više informacija, kontaktirali smo baš Radovana Pankova, koji nam se rado odazvao našem pozivu.

 Spekuliše se o interesovanju Crvene zvezde, šta možeš da nam kažeš o tome?

– Ne znam za sada ništa o tome. Niko me nije kontaktirao, ni iz Zvezde, a ni iz mog Radničkog. Sačekaćemo da se završi sezona. Da li postoji želja? Naravno. Svi u Srbiji znaju moju navijačku pripadnost. U ovom trenutku retko ko bi odbio Crvenu zvezdu, a posebno ne ja koji od malena navijam za nju – izjavio je Radovan Pankov za HotSport.

FOTO: STARSPORT

 Nije prvi put da si na meti Crvene zvezde. Šta se ranije dešavalo, pa nije dolazilo do transfera?

– Bilo je priče dok sam bio u Rusiji. Ali samo neki kontakti, ništa specijalno. Samo opipavanje pulsa, ali verovatno nije bilo pravo vreme. Imao sam u Rusiji loših šest meseci, posle sam otišao na Kipar, gde se isto nisam snašao u početku. Zato sam se vratio u Srbiju i u Radničkom sam oživeo karijeru. Ne bi bilo korektno, jer Zvezda ne zaslužuje slabije izdanje. Ne bih bio iskren prema klubu koji volim i verovatno bih i ja tada odbio crveno-bele – iskren je bivši fudbaler Vojvodine, Urala i AEK-a iz Larnake.

Da li je po tebi sada došlo to pravo vreme za prelazak na ‘Marakanu’?

– Mislim i nadam se da jeste.

Sezona polako ide ka svom kraju. Kako ti do sada izgleda sezona provedena u Nišu i Radničkom?

– Izgleda odlično. Niko se nije nadao da će ovako izgledati kada smo se okupili. Žao mi je malo što nismo izgledali bolje u Evropi, taj Makabi je mogao da se prođe. Ali, šta je tu je, sada želimo da osvojimo Kup i tome se okrećemo.

 Pokazali ste da umete da igrate protiv Partizana.

– Igrali smo tri puta sa Partizanom, dva puta ih dobili. Izgubili taj prvi meč polufinala Kupa sa 1:0, ali odmah uzvratili sa 3:1 u prvenstvu. To je rezultat koji bi nam i u revanšu odgovarao. Pokazali smo da možemo. Činjenica je da im ruže u klubu ne cvetaju, žao mi je zbog toga. Ali svakom klubu dođe sušni period, tako je bilo i sa Crvenom zvezdom pre par sezona, a evo gde je sada.

 Koliko vas motiviše to što će baš u Nišu biti igrano finale Kupa?

– Motiviše nas veoma. Želimo da se zahvalimo na svemu i treneru Nenad Lalatoviću, kao i predsedniku Ivici Tončevu. Mislim da bi trofej u Kupu bio prava nagrada za njih, ali i sve nas u Radničkom – poručio je Pankov na kraju razgovora za HotSport.

FOTO: STARSPORT

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

5 Komentara

  1. Najbolji odbrambeni fudbaler, sa Babićem štoper top. Samo napred, Jusufi strašan igrač videćete isto top pojačanje jak na lopti brz nesebičan.

    0
    0
    Odgovori
      • Kao prvo taj Pankov nije kalibar za Zvezdu…a kao drugo,o kojoj instituciji pricas ti?? o onoj sto je zaostajala 32,ili 30???

        0
        0
        Odgovori
        • Samo totalna fudbalska neznalica može reci da Pankov nije kalibar za Zvezdu. Potpisati s njim i Babicu produžiti ugovor i neprobojni smo naredne četiri godine.

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter