0
Domaći fudbal

RADOVAN KRIVOKAPIĆ: Vojvodina se nikada ne predaje!

Objavljeno: 30.04.19 u 13:10

U derbiju četvrtog kola plej-ofa Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju ekipu Crvene zvezde na „Karađorđu“.

Kao retko kada u prošlosti, meč između ova dva kluba ovoga puta neće imati skoro nikakav takmičarski značaj, uzimajući u obzir to da je Vojvodina ispala iz borbe za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a Crvenu zvezdu još samo teorija deli od osvajanja nove šampionske titule.

Ipak, bez obzira na to, šef stručnog štaba „stare dame“ Radovan Krivokapić očekuje žustar i dinamičan meč, što je potvrdio na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je najpre svim pravoslavnim vernicima poželeo srećne Uskršnje praznike.

– Mislim da o našem sutrašnjem protivniku ne treba previše trošiti reči, jer neću reći ništa što već niste čuli, pošto je poznato da Crvena zvezda predstavlja vrh našeg fudbala, a i šire. Ono što je najvažnije naglasiti jeste to da našoj mladoj ekipi treba pružiti podršku, kako bi dali sve od sebe i pružili ono najbolje što umeju. U Novom Sadu nas sutra očekuje praznik fudbala i dobar ambijent, a naši mladi igrači imaće priliku da uživaju u fudbalu i odmeravanju snaga sa velikim protivnikom, odnosno da se u najlepšem svetlu prikažu našoj publici. Posle malog predaha koji smo imali zbog praznika, na trening su svi došli spremni i orni. Za koliko će to biti dovoljno, videćemo posle meča, ali po njima vidim da imaju veliku želju da daju sve od sebe. Osim povređenog Zlomislića, koji neće igrati do kraja sezone, svi ostali su spremni i u konkurenciji za tim, tako da na Crvenu zvezdu idemo sa svim raspoloživim snagama – kaže Krivokapić.

Ove sezone, Crvena zvezda u Super ligi Srbije ima samo jedan poraz i od početka prvenstva se nalazi na prvom mestu na tabeli, iako u poslednjih nekoliko utakmica ne igra na nivou srazmernom kvalitetu tima koji poseduje.

– Odlika velikih ekipa i jeste u tome da pobeđuju čak i onda kada nisu u formi, odnosno kada ne igraju dobro, što demonstrira i Crvena zvezda. Međutim, uzdam se u našu želju i mladost. U ovom trenutku, rezultat nam čak ni nije toliko primaran, koliko to da ti mladi igrači nauče nešto i pripreme se za narednu sezonu. Naravno, to ne znači da ćemo se unapred predati, jer igramo za Vojvodinu, a Vojvodina sebi nikad ne sme da dozvoli da izađe na teren sa razmišljanjem da će da izgubi. Siguran sam da će svaki od naših igrača na teren istrčati sa velikom strašću da se pokaže u najboljem svetlu, jer za njih su ovo jedinstvene utakmice i prilika da se suprotstave jednoj velikoj ekipi – naglašava Krivokapić.

Do pre samo dve godine, utakmice između Vojvodine i Crvene zvezde uticale su i na ishode borbi za trofeje. Međutim, prethodne i ove sezone, to definitivno nije slučaj.

– Rezultati pokazuju da smo, u ovom trenutku, daleko iza Crvene zvezde. Ranije sam spominjao nešto čemu mislim da nije pridato dovoljno važnosti, a to je činjenica da Vojvodina i dalje nema jasan plan za sledeću sezonu. To je veliko pitanje koje treba da se reši, a ja već danima ponavljam da Vojvodina mora da bude konkurentna Crvenoj zvezdi i Partizanu. Mi se jesmo radovali ulasku u plej-of, jer je takav cilj bilo gotovo nemoguće ostvariti, ali ime i istorija kluba nalažu Vojvodini da uvek mora da se takmiči za mnogo više ciljeve. Krajnje je vreme da se sedne, razgovara i napravi sistem, kako bi se znalo kuda ide Vojvodina – ističe Krivokapić.

Nakon ulaska u plej-of, u narednim mečevima kod fudbalera Vojvodine kao da se primetio određeni pad motivacije.

– Posle utakmice protiv Partizana, među svima u klubu je došlo do blage euforije, pa se desio psihološki pad i zato nismo bili na nivou kao na mečevima u kojima se odlučivalo o plasmanu u plej-of. Međutim, naravno da utakmice protiv Crvene zvezde i Partizana, a u ovom trenutku čak i protiv Radničkog, podižu moral kod svih, tako da će i pristup sigurno biti drugačiji nego što je bio na prethodna tri meča – izjavio je Krivokapić.

Utakmica između Vojvodine i Crvene zvezde igra se sutra od 16 časova na „Karađorđu“, uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport, a prodaja ulaznica za zapadnu, istočnu i južnu tribinu vršiće se po sledećem rasporedu:

utorak, 30. april:

Novi Sad: “GIGS TIX”, Kralja Aleksandra 12 (Pariski magazin)
od devet do 19:30 časova

Beograd: “PUZZLE GROUP & SPECIAL TRAVEL AGENCY“, Resavska 16a
od 11 do 19 časova

sreda, 1. maj:

Ulaznice za zapadnu tribinu: na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), od 12 do 17 časova;
Ulaznice za istočnu tribinu: na blagajni na istočnoj tribini stadiona (pored restorana „Ognjište“), od 12 do 17 časova;
Ulaznice za južnu tribinu: na blagajni na južnoj tribini stadiona (pored nekadašnjih teniskih terena), od 12 do 17 časova;
Ulaznice za severnu tribinu: u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona, od 14 do 17 časova. Svi navijači Vojvodine koji na utakmicu dođu sa nekim obeležjem kluba (majica, šal itd), u prostorijama navijačke grupe Firma moći će besplatno da preuzmu ulaznicu za severnu tribinu.

Ulaznice će se prodavati po cenama od 700 (zapad) i 500 dinara (istok, sever i jug), a jedno lice će, uz ličnu kartu na uvid, moći da kupi najviše četiri ulaznice. Fudbalski klub Vojvodina naglašava da je kao organizator meča, shodno članu 13 stav 1 Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, dužan da obezbedi da se ulaznice prodaju samo licima koja poseduju lični dokumenat (lična karta, pasoš itd), odnosno da licima mlađim od 16 godina ulaz na stadion bude dozvoljen samo u pratnji roditelja ili staratelja. Jednom licu neće biti dozvoljeno da kupi više od četiri ulaznice, bez obzira na to da li će kod sebe imati više od jednog ličnog dokumenta.

Ulaznice će se prodavati po principu “jedna ulaznica – jedna stolica”, što znači da će karte za utakmicu morati da imaju i deca bilo kog uzrasta, kako se ne bi desilo da na jednoj tribini bude prisutno više ljudi od kapaciteta kojim ta tribina raspolaže.

Za gostujuće navijače predviđena je južna tribina, dok će navijači Vojvodine biti smešteni na severnoj, zapadnoj i istočnoj tribini.

U cilju da utakmica protekne bezbedno i u dogovoru sa policijom, fudbalski klub Vojvodina još jednom naglašava da su, kao i na prethodnim derbi mečevima sa Crvenom zvezdom, zapadna, istočna i severna tribina rezervisane isključivo za navijače Vojvodine i da na te tribine neće biti dozvoljen ulaz navijačima sa obeležjima FK Crvena zvezda. Za navijače Crvene zvezde rezervisana je isključivo južna tribina.

Na dan utakmice, od 10 časova, ulica Dimitrija Tucovića biće zatvorena od strane policije i u nju će moći da uđu samo predstavnici medija i navijači Vojvodine sa kupljenom ulaznicom za zapad ili pokazanom sezonskom kartom. Iz tog razloga, fudbalski klub Vojvodina apeluje na sve gledaoce koji planiraju da kupe ulaznicu da ka zapadnoj tribini dolaze isključivo iz pravca Bulevara oslobođenja.

Ulaz broj 4 na zapadnoj tribini predviđen je samo za predstavnike medija i vlasnike sezonskih ulaznica, s tim da će vlasnici sezonskih ulaznica moći da koriste i sve preostale ulaze. Apelujemo na sve vlasnike sezonskih ulaznica da će za ulazak na ovu utakmicu kod sebe morati da imaju i ličnu kartu. Gledaoci sa kupljenom dnevnom ulaznicom za zapad moći će da koriste sve ulaze osim ulaza broja 4.

Fudbalski klub Vojvodina poziva navijače oba tima, kao i sve ljubitelje fudbala, da na vreme obezbede svoje ulaznice i na vreme uđu na stadion, kako bi se izbegle bespotrebne gužve pri ulasku.

Nadamo se i očekujemo da će svi gledaoci na stadionu sportski i dostojanstveno pružiti podršku svom timu, izbegavajući bilo kakvo nedolično ili nesportsko ponašanje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter