0
Evrokupovi

FOTO: PRINTSCREEN

OMLADINSKA LŠ: Porto je šampion Evrope (VIDEO)

Objavljeno: 29.04.19 u 21:24

Ekipa iz Lisabona zasluženo je stigla do vrednog trofeja.

Omladinci Porta su u finalu koje se igralo u Nionu bili bolji od Čelsija i slavili sa 3:1.

Do prednosti su na ovom meču prvi mogli da dođu ‘plavci’, ali je Luk Mekorkmik bio dva puta neprecizan sa oko deset metara od protivničkog gola. Nakon toga usledila je kazna, te je Vijeira Fereira uspeo da nakon lepe akcije savlada Zigera u 18. minutu igre. Početkom drugog poluvremena uspeli su igrači Čelsija da poravnaju rezultat, a strelac je bio Holanđanin Dišon Redan.

Radost Engelza trajala je samo dva minuta, jer Keiroš uspeo da donese novu prednost Portu. Nakon toga su oba tima imala po nekoliko prilika, ali je pitanje pobednika na ovom meču rešio Afonso Sousa u 75. minutu utakmice, kojim je ‘overio’ prvu titulu svog tima u ovom takmičenju.

Ova pobeda bila je svojevrsna osveta ‘zmajeva’ za prošlogodišnju eliminaciju u polufinalu ovog takmičenja. Od dosadašnjih šest izdanja ‘plavci’ su dva puta osvajali trofej, dok im je ovo prvi poraz u finalu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter