Svedoci smo da u proteklim decenijama vlada dosta tenzija između Srba i Hrvata. Vesti poput ove nam bude nadu da će se na kraju umiriti tenzije.

Fudbalske reprezentacije sastavljene od pripadnika nacionalne manjine Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji odigraće meč 15. juna u Tavankutu kod Subotice. Inače, mesto je poznato po brojnoj hrvatskoj zajednici.Predstavnike dve nacionalne manjine u ime Fudbalskog saveza Srbije ugostili su generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović i njegov zamenik Uroš Zeković.


Ranije je dogovoreno da će utakmica dve manjinske reprezentacije biti podržana od FSS i FSH. Organizatori meča biće Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj, Zajedničko veće opština i Srpsko narodno veće. Kao i  Hrvatsko narodno veće i Udruženje fudbalske reprezentacije Hrvatske manjine.

Prethodna utakmica ovog karaktera odigrana je pre tri godine u Vukovaru. Taj meč bio je priprema za Evropeadu, fudbalsko prvenstvo nacionlanih manjina Evrope koje je odrđano u Italiji od 19. do 26.juna 2016. godine. Hrvatska selekcija tada je slavila sa 4:0.