7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TOMISLAV KARADŽIĆ: Partizan ide ka stečaju!

Objavljeno: 26.04.19 u 16:40

Kriza u fudbalskom klubu Partizan je sve dublja i dublja, a navijači očekuju spasioca koji će izvaditi kestenje iz vatre.

Verovali ili ne, ali Partizan bi posle 37 godina mogao da ostane bez plasmana u evropska takmičenja. Kriza u Humskoj je ogromna, čini se situacija bezizlazna, a uprava kluba ćuti i ne razmišlja o odlasku. Sa druge strane ‘Grobari’ se nadaju spasiocu, a mnogi bivšeg predsednika crno-belih i FS Srbije Tomislava Karadžića vide u njemu.

– Šta reći, a da bude lekovito? Vreme koje prolazi na ovakav način, nije saveznik Partizanu. Mislim da je ekonomska situacija pritisla klub i da je to glavni razlog loših rezultata, da se to mnogo odražava na kvalitet tima. Žao mi je što je Partizan u ovakvoj situaciji, ne želim mojim rečima nikog da uvredim, ali mislim da je vreme da neko i nešto kaže na tu temu – rekao je Tomislav Karadžić za ‘MocartSport’i dodao:

– Ako se ovako nastavi, Partizan se približava stečaju. A, pošto se takve stvari na Balkanu ne rade, ne plaća se ceh na taj način kao što je to uradio Rendžers u Škotskoj, onda bih rekao da se bližimo prinudnoj upravi u klubu.

Tomislav Karadžić ima lek za dešavanja u Humskoj, otkrio ga je…

– Potrebno je da u klub dođe 10-15 privrednika, da unesu deo novca, a potrebna je i veća pomoć države. Pomaže se nešto oko dobijanja evropske licence, ali to je kap u moru, problemi su mnogo veći. Ne znam sad pouzdano koliki je klupski dug i kakva je njegova struktura, ali verujem da nije mali i da stalno raste, jer prihoda nema ni sa jedne strane. Partizanu je potrebno da se napravi jedan novi model organizacije, po kojem će klubu krenuti od početka, od nule.

Po rečima nekadašnjeg predsednik FS Srbije, Partizan ne sme ostati bez Evrope.

– Potrebno je fokusirati se na borbu za međunarodnu scenu. To je sad najveći prioritet, jer bez Evrope Partizan će se urušiti. Što manje nervoze u finišu sezone, da se u miru dobiju poslednje četiri utakmice. A, posle toga bi bio red da se zakaže klupska Skupština i da se podnesu izveštaji. Imam neodoljiv utisak da je Partizanu potrebna pomoć. Moraju se napraviti neki radikalni potezi, da se napravi sanacioni program, pa za dve-tri godine da se klub vrati na nivo koji Partizanu pripada – rekao je Tomislav Karadžić.

Tomislav Karadžić je takođe istakao da je spreman da pomogne Partizanu, ali da bi to trebalo da učine svi viđeniji partizanovci.

0
0

7 Komentara

  1. Pa ova lopina dok je bio u fss je rekao da nije parrizanovac ??? Hahhahhaa…dobro de…znamo mi svi staru lopinu i vezanih 6 titula van terena…ali sve to dodje na naplatu kada je vestacki !!! Katanac !!! Traze jos para od drzave? Pa dokle vise ??? Dajte taj novac bolnicama i decijim ustanovama. Narod ne zeli da daje novac huliganima …mafijozama i ostalim.TACKA

    0
    0
    Odgovori
  2. Privatizujte klubove. Ostatku srbije je muka od Zvezde I Partizana. Ne zelimo da se nase pare daju za ova dva kluba. Politicari bi hteli da budu u upravama klubova a da koristi drzavne pare I da se sepure na televiziji. Neka trose za igrace onoliko koliko zarade pa da vidimo ko je bolji na fudbalskom terenu.

    0
    0
    Odgovori
    • Klubovi ne dobijaju novac, zarađuju od transfera i sponzorstva, a nekad i od UEFA. Sad da ne nabrajam koliko je Zvezda prodala mladih igrača, prihodovala od Evrope i od sponzora. Jedini igrači koje je Zvezda uzela po višoj ceni su Marin, Čaušić i Boaći (drugi put) koji su kupljeni nakon zagarantovane Lige Šampiona, a ostatak ekipe je doveden za niske pare ili za dž kao na primer Borjan.

      0
      0
      Odgovori
  3. Pa koliko da vam drzava još pomogne,100,200 miliona evra i da opet za 3 godine kazete kako vam niko pomogao nije.
    Kako ste sejali tako ćete i požeti.Od 1993,od vremena Marjanovića urušavali ste u Srpskom fudbalu sve sto je vredelo tako da došao đavo po svoje

    0
    0
    Odgovori
  4. Pa dokle vise samo da se pomaze partizanu ima i drugih klubova da im se pomoge ovo je drugi put da drzava daje pare da bi igrali u evropi sramota drzava daje pare i privrednici radna zajednica radi bez plate a pojedinci samo drpaju sramota

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter