0
Domaći fudbal

FOTO: UEFA

UEFA I FSS DRAKONSKI KAŽNJAVAJU: Tri kluba plaćaju šest miliona zbog sumnje u nameštanje, kasu otvaraju Zvezda i Partizan…

Objavljeno: 25.04.19 u 09:55

Posle sugestija od strane UEFA u moguće nameštanje rezultata utakmica drakonski su kažnjeni Proleter, Dinamo iz Vranja i Sinđelić.

UEFA je poslala dopis FS Srbije da se sumnja u regularnost mečeva Zlatibor – Sinđelić 2:0, Dinamo – Sinđelić 4:1, Proleter – Radnički Niš 1:2, Inđija – Proleter 1:1, Partizan – Dinamo 6:0, Radnički Niš – Dinamo 2:1, Proleter – Zemun 4:1, Budućnost – Dinamo 1:2, a kazna je šest miliona dinara za tri kluba Proleter Novi Sad 2,5 miliona dinara, Dinamo Vranje 1,5 miliona dinara i Sinđelić dva miliona dinara.

Zemun, Budućnost iz Dobanovaca i Inđija su opomenuti za pokušaj nameštanja i klađenja na jednu utakmicu. Fudbalski savez Srbije doneo je odluku o kažnjavanju nakon dojave iz UEFA o ugrožavanju integriteta fudbalskih mečeva, odnosno nakon ranog uzbunjivanja o sumnjivom klađenju.

Disciplinska komisija FS Srbije je kaznila Crvenu zvezdu i Partizan, ali ne zbog sumnji u nameštanje utakmica, već prekomerne upotrebe pirotehnike. Crvena zvezda mora da plati 250 hiljada dinara, dok je Partizan kažnjen sa sto hiljada manje. Podsetimo, ‘večiti derbi’ tek se igra danas, te sigurno slede nove novčane kazne.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter