0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

LOMI SE PREMIJERLIGAŠKA TRKA: Gvardiola (ne) strepi pred derbi Mančestera

Objavljeno: 23.04.19 u 18:36

Borbu za trofej u Premijer ligi mogao bi u značajnoj meri da prelomi sutrašnji duel između dva mančesterska velika rivala, Junajteda i Sitija.

Taj duel igra se sutra uveče od 21 sat na ‘teatru snova’, a sa velikim iščekivanjem će ishod čekati prvoplasirani Liverpul koji ima dva boda više, ali i utakmicu više u odnosu na Mančester siti.

Menadžer ‘građana’ Pep Gvardiola smatra da za njegov tim više nije tako strašno da ide na ovo vruće gostovanje kao nekada.

– Ne pravim teorije o tome da će se ono što se dešavalo u prošlosti događati i u budućnosti. Ovaj klub je u poslednjoj deceniji mnogo porastao i više nije strašno odlaziti tamo. Ranije je bilo mnogo teže. Igrači koji su nosili dres Sitija u poslednjoj deceniji učinili su ovaj meč još ravnopravnijim – poručio je Gvardiola.

Iako Mančester junajted nije u najboljoj formi, na šta se nadovezao i krah u Ligi šampiona i ubedljiva eliminacija od Barselone (0:4), španski trener smatra da će ‘crveni đavoli’ sutra biti na najvišem nivou.

– Sutra očekujem najbolji Mančester junajted, uveren sam u to. Oni su sjajan tim. Fudbaleri pokušavaju da daju sve od sebe i to će se sutra dogoditi. Pripremamo se za njihove jake strane, ali i za slabe tačke.

Svima je potrebno vreme. Naš svet, naša pozicija, ja sam blizu Solskjera i savršeno razumem njegovu trenutnu poziciju. Imamo saosećanja jedni prema drugima. Takve stvari se dešavaju svim menadžerima širom sveta. To je stvarnost, savršeno ga razumem i podržavam ga – dodaje Gvardiola.

Dotakao se i statusa Rijada Mareza.

– Rijad će biti sa nama i sledeće sezone, kao i one tamo. Nije potrebno da pičam sa njime, on će biti ovde sledeće sezone. On je pravi igrač za nas. Oduševljeni smo njegovim ponašanjem i načinom na koji je igrao. On zna, kao što i svi znaju, u ekipi postoji takmičenje, ali Rijad ostaje ovde. On je srećan i mi smo srećni sa njim – poručuje Gvardiola.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter