Prvi od dva dana 16. akcije “Crveno-bela krv” obeležio je odličan odziv humanih zvezdaša,  od cilja, 900 jedinica krvi,  crveno bele deli još 384 jedinice.

U Medija centru stadiona “Rajko Mitić” danas je počela akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i do kraja prvog dana prikupljeno je 312 jedinica krvi.


Još jednom se veliki broj humanih ljudi odazvao i dao doprinos u održanju lepe tradicije pomaganja. Preko potrebne zalihe krvi prikupljaće se i sutra, od 10 do 18.30 časova, a osim što će spasiti nečiji život, svi učesnici akcije će dobiti na poklon i kartu za večiti derbi zakazan za četvrtak od 19 časova.

Akcija „Crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv i verujemo da će tako biti i sada, što potvrđuje broj dosadašnjih davalaca.

Podsetimo, akcija je već održana u Vranju, prethodne srede, gde je skupljeno 110 jedinica krvi, a danas je završeno prikupljanje krvi u Nišu gde je skupljeno 94 jedinice.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

Foto: FK Crvena zvezda