2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

REKORD SRBIJE: Crveno-beli imaju najduži niz u domovini, a evo gde su u odnosu na ostale evropske klubove

Objavljeno: 22.04.19 u 11:58

Pre Čukarickog šampiona Srbije je savladao Napredak 1. oktobra 2017. godine, a samo još jedan meč poraza nedostajao da se stigne slavni Milano.

Svakoj uspešnoj seriji dođe kraj, a Crvena zvezda u šampionatu nije bila poražena od 1. oktoba 2017. godine, kada je Napredak slavio (1:0), pa sve do 20. aprila 2019. godine na Banovim brdu, gde je bio uspešniji Čukarički (3:2). Vremenski skoro godinu i po dana misije i istorijski tim, koji je do srpskog rekorda predvodio Vladan Milojević postavila je domaći zadatak za budućnost od 57 megdana bez poraza. U takvom nizu samo je devet remija, efikasnih pobeda i sve kao kruna bilo je učešće u šesnestini finala Lige Evrope i grupnoj fazi ove sezone Lige šampiona, kada je u Beogradu pao Liverpul (2:0).

Prvi poraz je ‘skinuo’ crveno-bele sa prvog mesta evropske liste na kojoj će ostati PAOK iz Soluna, koji je šampionat završio overom titule kolo pre kraja (25-4), a iza se nalazi Makabi iz Tel Aviva koga je do krune doveo Ilija Ivić sa klupe i na golu Predrag Rajković.

Na kraju na istorijskoj svetskoj listi ekipa iz Ljutice Bogdana se pozicionirala na 12. mesto i samo je još jedan korak falio da se bude na višem stepeniku i izjednači rekord iz ere slavnog Milana, koji je tada predvidio čuveni italijanski trener Arigo Saki.

0
0

2 Komentara

  1. Sada je pitanje na osnovu kojeg uspeha je Milojević dobio laskavo priznanje “trenera godine”, da li zbog velikog “uspeha” u SLS, ili zbog “uspeha” u grupnoj fazi LŠ, gde smo osvojili zadnje mesto uz ponižavajuću gol razliku od 5:17?!

    0
    0
    Odgovori
  2. Molim vas, dosta je više o “uspesima” Zvezde u odnosu na evropske velikane! Pustite više statistiku, jer će se izlizati od upotrebe! Statistika je tačan skup netačnih podataka! Istina je bolna, brutalna a to je da nas nema u Evropi na proleće, evo već punih 27 godina! To je taj “uspeh” Zvezde a sve ostalo je čista kozmetika!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter