1
Domaći fudbal

PONOĆNA RADOST ZA CRVENO-BELE: Sjajna vest stigla u ‘Ljutice Bogdana’!

Objavljeno: 22.04.19 u 00:05

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se na dobrom putu da odbrane šampionsku titulu, ali je pre toga neophodno da na preostalih pet mečeva, pod uslovom da Radnički ne ispusti bodove nigde, slave četiri puta.

A ukoliko im to pođe za rukom, pa protiv Partizana, Mladosti, Napretka, Proletera i Vojvodine osvoje dovoljan broj bodova da trku završe ispred ekipe Radničkog iz Niša, crveno-belima će na putu ka evrokupovima biti znatno olakšan posao.

Naime, nakon što je FCSB (nekadašnja Steaua) odigrala 1:1 protiv Vitorula, razlika između Steaue i prvoplasiranog Kluža je pet bodova. Do kraja šampionata ostalo je još četiri kola, pa je povoljan razvoj po crveno-bele izuzetno blizu, s obzirom na to da Kluž (3.500) ima manji evropski koeficijent od Zvezde (16.750), za razliku od Steaue (23.000).

A kako bi radost bila kompletna neophodno je da šampion Poljske ne bude Legija ili Azerbejdžana Karabag.

Loše po crveno-bele jeste to što je u Poljskoj Legija sa 1:0 savladala Krakoviju i iskoristila poraz Lehije od Pijasta na svom terenu od 2:0, pa sad ima tri boda više od rivala iz Gdanjska, dok je kod Azera Karabag trenutno prvi sa dva boda više od Nefčija, a upravo ove dve ekipe će se sastati u poslednjem kolu, i po svemu sudeći u direktnom duelu odlučiti ko će u kvalifikacije za Ligu šampiona.

U slučaju da Zvezda bude povlašćena u drugom kolu kvalifikacija, crveno-belima bi prvi teži rival stigao u trećoj rundi, mada je gotovo sigurno da Zvezda može da se nosi sa bilo kojom ekipom iz tog ranga. Treće kolo kvalifikacija je možda i presudno, s obzirom na to da prolazak u plej-of za plasman u Ligu šampiona ujedno garantuje i nastup u grupnoj fazi Lige Evrope.

0
0

1 Komentara

  1. Ovo su samo puste kalkulacije! Bolje bi bilo Zvezdi da se pozabavi svjom igrom, koja malo toga obećava! Milojević ne sme da bude tvrdoglav i u da u timu drži većinu sporih igrača, jer to je šamar realnosti. Fudbal je evoulirao, napredovao! U njemu nema mesta za nekoga ko nije u stanju da ispuni osnovne zahteve savremenog fudbala, a to su brzina i borbenost uz pobednički duh! Malodušni, spori i jalovi fudbaleri su i doveli do stanja da Zvezda nema igru! Milojević živi u svom svetu “trenera godine”, on misli da je sada neka veličina, da je trener evropskih razmera a u suštini ništa nije postigao! Najvažnije je od svega da nije promovisao ni jednog mladog igrača iz Zvezdine škole! Neka se seti Ajaksa!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter