0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Radnički se revanširao Partizanu i ponovo ‘zakuvao’ borbu za titulu (VIDEO)

Objavljeno: 21.04.19 u 20:30

U derbiju 2. kola plej-ofa Superlige Srbije Radnički iz Niša je na ‘Čairu’ pobedio Partizan 3:1 (1:1) i tako ‘zakuvao’ borbu za titulu, ali i Evropu.

‘Kec’ u Nišu. Radnički se samo četiri dana posle poraza u prvom meču polufinala Kupa Srbije revanširao Partizanu za poraz u Humskoj i sada u borbi za bodove trijumfovao 3:1. Tako je iskoristio ‘kiks’ Crvene zvezde i ponovo koliko-toliko ‘zakuvao’ borbu za titulu. Tačnije, dao je na značaju predstojećem 160. večitom derbiju, jer se sada Zvezda bori za titulu, a bogami i Partizan za Evropu. Čukarički sada ima isti broj bodova kao crno-beli, dok Mladost iz Lučana ima svega bod manje.

Bila je ovo na ‘Čairu’ prava uspavanka bez pravih prilika sve do 42. minuta. Pre toga jedan pokušaj Saše Stojanovića pored gola i slab udarac Danila Pantića pravo u Borivoja Ristića. U 42. minutu Partizan je poveo iz prve prave prilike. Nemanja Nikolić je atraktivnim potezom poslao loptu ka Rikardu Gomešu i Đorđu Ivanoviću, ova dvojica su svojom kretnjom zbunila odbranu Radničkog, a nekadašnji napadač Spartaka je rutinski zatresao mrežu za 0:1.

Ipak, u dubokoj nadoknadi vremena Radnički je stigao do izjednačenja. Posle spornog faula na ivici šesnaesterca, Saša Stojanović je fenomenalno izveo slobodan udarac i izjednačio na 1:1.

Drugo poluvreme počelo je golom domaće ekipe. Bio je to sjajna dijagonala, Grbić je pobegao odbrani Partizana, želeo je da uposli Lazara Ranđelovića, ovaj nije zakačio loptu, ona je prevarila Filipa Kljajića i završila u mreži. Prvi je utisak da se napadač Nišlija nalazio u ofsajdu i da je uticao na pogodak Radničkog, ali je ofsajd zastavica pomoćnika ostala dole – 2:1.

Samo tri minuta kasnije potpuni šok za četu Save Miloševića. Nemanja G. Miletić je pogrešioi loptu dodao do Todorovskog, ovaj je dodao Ranđeloviću, a napadač Radničkog bio precizan – 3:1.

Partizan je krenuo u ofanzivu i prvu šansu je stvorio u 68. minutu kada je Ivanović dobio dugu loptu, šutirao iz ‘mrtvog ugla’, ali se Ristić nije dao iznenaditi. U 74. minutu Radnički je mogao do četvrtog gola, Ranđelović je krenuo u solo akciju i šutirao je preko gola. Partizan je do gola mogao u 80. minutu, Ilić je sjajno uposlio Ivanovića, ovaj je šutirao, ali je u poslednji čas Crnomarković izblokirao njegov udarac. Crno-beli do kraja utakmice nisu uspeli da stignu do gola koji bi meč odveo u neizvesnot.

Radnički iz Niša sada ima samo četiri boda manje od lidera Crvene zvezde koja u četvrtak dočekuje Partizan. Sa druge strane crno-beli u derbi ulaze sa samo bodom više od Mladosti koja je prva ispod evro-crte.

Čeka nas fudbalski ‘pakao’ u naredna četiri dana…

SUPERLIGA SRBIJE, PLEJ-OF, DRUGO KOLO

RADNIČKI NIŠ – PARTIZAN 3:1
/Stojanović 45+4, Grbić 48, Ranđelović 52 – Ivanović 42/

Niš
Stadion Čair
Sudija: Bojan Nikolić
Žuti karton: N. G. Miletić (Partizan)

RADNIČKI NIŠ: Ristić – Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević – Bondarenko, Drinčić – Grbić (od 82. Aleksandar Jovanović), Stojanović (od 72. Aleksa Stojanović), Ranđelović – Haskić (od 87. Nikodijević). Trener: Nenad Lalatović.
PARTIZAN: Kljajić – Vulićević, Valijente (od 24. Marković), Ostojić, N. G. Miletić – Smiljanić, Zdjelar, Ivanović, Pantić (od 75. Ndžaj) – Nikolić, Rikardo (od 74. Ilić). Trener: Savo Milošević.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter