0
Evropske lige

PRIMERA: Lud meč u Sevilji, Valensija pobedom ostala u trci i izbacila Betis iz konkurencije za Evropu!

Objavljeno: 21.04.19 u 22:44

Fudbaleri Betisa i Valensije odigrali su jedan od najinteresantnijih mečeva ove sezone u poslednjem meču 33. kola španske Primere.

Betisu je pobeda bila neophodna kako bi zadržao nadu da može do Lige Evrope, dok je Valensija želela da zadrži mesto koje vodi u Ligu šampiona, i odlično je tim iz Sevilje ušao u meč. Prvo je Mandijev pokušaj nakon centaršuta završio tik iznad prečke, a zatim su u nekoliko navrata Lo Selso i Hoakin mogli bolje da reaguju, pa gola nije bilo sve do završnice poluvremena.

Tada je Guedes dobio loptu i šutirao sa nekih 25 metara, dovoljno jako i dovoljno precizno da Lopez nije mogao da stigne do nje.

Isto mu je pošlo za nogom i u 49. minutu, kada je novim udarcem van kaznenog prostora zatresao mrežu domaćeg tima i doneo svojoj ekipi vođstvo od 2:0.

Nije bilo uzbuđenja u narednom periodu izuzev pokušaja Firpa glavom koji je Neto zaustavio. 

A onda, pravo ni iz čega, Betis stiže do velike prilike za gol. Centaršut iz kornera i oćajna reakcija Gabrijela, kog je lopta udarila u ruku, doneli su šansu Betisu da sa penala smanji, što je domaći tim preko Lo Selsa i uspeo. 

Kada je Rodrigo u 82. minutu dobio drugu javnu opomenu i put pod tuš, Betis je krenuo na sve ili ništa. I u par navrata je bilo veoma opasno, ali je Moron očajno šutirao, Teljo prekombinovao dok je pokušaj Lo Selsa osujetila klizava trava. 

Na kraju, uprkos tome što praktično nisu izbijali iz protivničkog šesnaesterca, igrači Betisa nisu uspeli da pogode gol, pa je Valensija sačuvala pobedu i zadržala šansu da se plasira u Ligu šampiona, dok Betis ima 43 boda, devet manje od Sevilje, pa su njegove šanse minimalne.

Primera, 33. kolo:

petak
Alaves – Valjadolid 2:2
(Gujdeti 4, Džoni 24 – Fernandez 38, Unai 76p)

subota
Selta – Đirona 2:1 (1:0)
(Aspas 34, Bufal 69 – Portu 48)
Eibar – Atletiko Madrid 0:1 (0:0)
(Lemar 85)
Rajo Valjekano – Ueska 0:0
Barselona – Sosijedad 2:1
(Lengle 45, Alba 64 – Huanmi 62)

nedelja
Levante – Espanjol 2:2
(Vezo 62, Roćinja 72 – Iglesijas 16, Roka 65)
Hetafe – Sevilja 3:0
(Haime Mata 35pen, Horhe Molina 45+5pen, 53)
Real Madrid – Bilbao 3:0
(Benzema 47, 76, 90)
Viljareal – Leganes 2:1
(Baka 64, Ekambi 80 – El Žar 87p)
Betis – Valensija 1:2
(Lo Selso 78p – Guedeš 45, 49)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter