0
Evropske lige

PL: Siti drugi put za tri dana pobedio ‘pevce’, ovog puta ‘zlata vredan’ trijumf (VIDEO)

Objavljeno: 20.04.19 u 15:54

U derbiju 35. kola Premijer lige Mančester siti je sa 1:0 (1:0) pobedio Totenhem i vratio se na lidersku poziciju.

U svega tri dana Siti i Hotspur odigrali su dva veoma važna meča. U oba su slavili ‘građani’, s tim da je trijumf u sredu bio Pirov, te je Totenhem prošao u polufinale Lige šampiona, dok je danas gol mladog Fodena timu iz Mančestera doneo prvo mesto pred četiri završna čina.

Mančester siti je pobedonosni gol postigao već u 5. minutu, Sane je dobro centrirao sa desnog boka, Aguero je loptu glavom spustio na drugu stativu, a Foden je pogodio za 1:0.

Totenhem je pokušao da uzvrati u 15. minutu kada je Eriksen iz sjajne pozicije u kaznenom prostoru šutirao, a Ederson intervenisao. Potom je Siti preuzeo inicijativu, prvo je u 23. minutu zapretio Foden, ali je čuvar mreže Hotspura bio na mestu. Deset minuta kasnije pokušao je i Bernardo Silva, ali je bio neprecizan. Portugalac se ispravio dva minuta kasnije, ali je tada kocentrisan bio čuvar mreže Totenhema.

Nastavila je četa Pepa Gvardiole da kidiše na gol gostiju, u 49. minutu za svega 60 sekundi dve šanse su imali Aguero i Foden, ali su obojica bili izblokirani. Poslednju pravu šansu na ovom meču videli smo u 69. minutu kada je Sane šutirao, ali je lopta prošla tik pored stative.

Trijumfom 1:0 Mančester siti je pretekao Liverpul na tabeli i sada ima bod više.

Premijer liga, 35. kolo:

Subota:

Mančester siti – Totenhem 1:0 (1:0)
(Foden 5)

16.00 Bornmut – Fulam
16.00 Hadersfild – Votford
16.00 Vest Hem – Lester
16.00 Vulvs – Brajton
18.30 Njukasl – Sautempton

Nedelja:

14.30 Everton – Mančester junajted
17.00 Arsenal – Kristal Palas
17.00 Kardif – Liverpul

Ponedeljak:

21.00 Čelsi – Barnli

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter