0
Evrokupovi

LIGA EVROPE: Čelzi slavi Pedra, Sparta umalo do podviga, Arsenal i Valensija sigurni (VIDEO)

Objavljeno: 18.04.19 u 23:17

Četvrtfinalni mečevi Lige Evrope su iza nas. Znamo putnike u polufinale, a uzbuđenja nije manjkalo.

Valensija je u španskom derbiju savladala VIljareal sa 2:0. Pedro je u londonskoj goleadi spasao Čelzi bruke. Gosti u tom meču probudili su se u završnici i umalo došli do podviga. Arsenal je pobedom u Italiji potvrdio plasman dalje i ‘poslao kući’ Napoli

Valensija – Viljareal 2:0 (3:1)

Danijel Pareho imao je šansu u 10. minutu da donese prednost Valensiji, ali je golman Viljareala Andreas Fernandez odličnio odbranio njegov udarac. Tri minuta kasnije Antonio Latore uspeo je da se izbori za udarac nakon asistencije Guedesa. Na udarac iz prve donosi prednost domaćem sastavu. U završnici poluvremena Gameiro je imao odličan udarac, a potom i Žerard Moreno, ali je mreža ostala mirna. Igrao se 52. minut kada je Alfonso umalo doneo izjednačenje ‘Žutoj podmornici’, ali je Neto bio na mestu. Dva minuta kasnije Danijel Pareho je duplirao prednost iz kaznenog udarca, neko od defanzivaca Viljareala je skrenuo loptu ka golu Fernandeza za 2:0. U nastavku meča Valensija je prepustila inicijativu Viljarealu, ali gosti nisu uspeli da zatresu mrežu ‘Slepih miševa’ i ukupnim rezultatom 3:1 Valensija je prošla dalje.

Čelzi – Slavija Prag 4:3 (5:3)

Čelzi je uspeo da zatrese mrežu gostiju već nakon pet minuta. Pedro je bio strelac na asistenciju Žirua. Odlično su kombinovali domaći igrači a Žiru je pronašao Pedra iza leđa odbrane za 1:0. Drugi gol Čelzija u 10. minutu je teško opisati bez osmeha na licu. Pedro je na asistenciju Azara izašao sam pred golmana gostiju, šutirao je i pogodio stativu. Lopta se potom odbila do Delija i pogodila ga u glavu i nakon toga završila u mreži Slavije. Već u 17. minutu Čelzi je imao tri gola prednosti i siguran prolaz dalje asistent je bio Pedro, pronašao je Žirua u šesnaestercu gostiju i plasirao loptu u prazan gol. Souček je nakon kornera Ševčika glavom postigao gol za 3:1 u 26. minutu. Minut kasnije Pedro je postigao četvrti gol za Čelzi. U nastavku je Ševčik uspeo da smanji na 4:2 na dodavanje Šoučeka. Ševčik je snažnim udarcem u 51. minutu sa ivice šesnaesterca još jednom savladao Kepu. Tri minuta kasnije isti fudbaler postigao je još jedan eurogol udarcem van šesnaesterca za 4:3.

Napoli – Arsenal 0:1 (0:3)

Arsenal je jedini gostujući tim koji je večeras obezbedio plasman u narednu rundu. Napoli je igrao tvrdo na ivici faula, a Aron Remsi je na svojoj koži u 32. minutu to najbolje osetio kada je zbog povrede napustio igru. U 36. minutu Aleksandre Lakazet je golom iz slobodnjaka potvrdio plasman Arsenala u narednu rundu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter