0
Evrokupovi

FOTO: PRINTSCREEN

LŠ: Kakvo veče u Mančesteru, sedam golova, VAR u 93. minutu za šok na Etihadu (VIDEO)

Objavljeno: 17.04.19 u 23:05

Uspeli su gosti i bez Harija Kejna da načine podvig.

Totenhem večeras nije pobedio Mančester Siti, ali je usled više postignutih golova na gostujućem terenu uspeo da izbori plasman u narednu rundu – 4:3.

Nakon 1:0 iz prvog duela i povrede Harija Kejna, retko ko bi očekivao ovakvu utakmicu i ovoliko golova gostiju. jer nije bilo lokomotive. Od samog starta prštalo je na obe strane, a večerašnji nastup timova iz Premijer lige bio je prava poslastica za fudbalske sladokusce.

Ova po svemu specifična utakmica od samog starta mirisala je na kišu pogodaka. Posle samo četiri minuta igre ‘građani’ su uspeli da ponište zaostatak iz prve utajkmice. Nakon majstorskog dodavanja Kevina De Brujnea lopta je stigla do Rahima Sterlinga koji je sa krila pogodio mrežu Totenhema za prednost domaće ekipe.

Nije se dugo čekalo ni na odgovor gostiju. U sedmom minutu je posle loše rekacije Emerika Laporte lopta stigla do Sona, koji je matirao Edersona za izjednačenje. Već u sledećem napadu Totenhem je stigao do preokreta, ponovo je pogrešio španski defanzivac i ponovo je strelac bio Hjon Min Son.

U ovim momentima utakmica je ličila na rukometnu, jer je u 10. minutu loptu kroz sredinu povukao Kun Aguero i istu prosledio do Bernarda Silve. Ovaj je ušao u šesnasterac i uputio udarac ka golu, a lopta je na putu ka Lorisu zakačial Denija Rouza i prevarila Francuza za 2:2.

Na novu radost navijači domaćeg tima morali su malo da sačekaju, ali ne predugo. Nakon centaršuta De Brujnea sa desne strane u 21. minutu loptu je promašilo nekoliko igrača oba tima, ali ne i Rahim Sterling koji je poslao u mrežu i tako postigao svoj drugi gol na ovom meču.

Nastavili su ‘građani’ sa napadima i opsadom gola Totenhema. Dobru priliku imao je Serhijo Aguero, ali je njegov udarac odbrana Sparsa uspela da izblokira. Nastavili su se i kadrovski problemi u timu Maurisija Poketina, a krajem prvog dela povređenog Sisoka je zamenio Ljorente. Do kraja prvog poluvremena ponovo se u šansi našao Son, ali Korejac nije bio precizan sa ivice kaznenog prostora.

Na samom startu drugog poluvremena imao je dobru priliku iz slobodnog udarca De Brujne, ali je lopta otišla preko gola. Nakon njega u šansu za novi gol imao je Rahim Sterling, ali je dobro reagovao golman ‘pevaca’. Opsada gola Totenhema nastavila se i novim udarcem De Brujne, ali ponovo van mete.

Isplatio se veliki broj napada Sitiju u 59. minutu. Sjajno je tom prilikom De Brujne povukao loptu do protivničkog šesnasterca i potom proigrao Aguera koji je udarcem iskosa uspeo da matira Lorisa.

 
Stigao je ubrzo i odgovor Totenhem. Posle kornera sa leve strane Ljorente je bio najbolji u skoku i postigao gol. Domaći igrači odmah su podigli ruke, ali je sudija Čakir nakon VAR asistencije potvrdio je ipak bio regualaran. Ostaje dilema da li je Španac ovom prilikom loptu u gol spustio rukom…

Dugo će publika na ‘Etihadu’ pamtiti treći minut sudijske nadoknade vremena sa ove utakmice. Nakon sjajnog pasa, Rahim Sterling je loptu posalao u desni ugao Lorisovog gola. Turski arbitar je prvo pokazao na centar što je značilo i veliko slavlje domaćih navijača, ali je nakon par trenutaka i VAR asistencije isti poništio zbog ofsajda.

Ovim je praktično bio završen fenomenalan dvoboj engelskih timova, a u ovogodišnje polufinale će Totenhem…

MANČESTER SITI – TOTENHEM 4:3 (3:2)
(Sterling 4, 21, Bernardo Silva 11, Aguero 59 – Son 7, 10, Ljorente 73)

Mančester.
Stadion: Etihad.
Sudija: Dženejt Čakir (Turska).

Mančester Siti (4-3-3): Ederson – Voker, Kompani, Laport, Mendi (od 84. Sane) – De Brujne, Gundogan, David Silva (od 63. Fernandinjo) – Sterling, Ageuro, Bernardo Silva.

Totenhem (4-2-3-1): Loris – Tripije, Aldervajreld, Vertongen, Rouz – Sisoko (od 41. Ljorente), Vanjama – Eriksen, Ali, Moura (od 81. Dejvis) – Ali

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter