0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

LIGA ŠAMPIONA – 1/4: Liverpul se prošetao do polufinala, a sad Barselona (VIDEO)

Objavljeno: 17.04.19 u 22:56

Posle sigurne pobede na ‘Enfildu’, Liverpul je lako izašao na kraj sa Portom i na ‘Dragau’ i overio plasman u polufinale Lige šampiona.

Posle 2:0 na ‘ostrvu’, četa Jirgena Klopa slavila je i u Portugaliji. ‘Redsi’ su trijumfovali sa visokih 4:1. Liverpul se prošetao do polufinala gde ga sada čeka dvomeč godine protiv Barselone.

Porto je morao od samog starta da se otvori, a meč bi verovatno imao drugačiji ishod da je Koron a već u prvom minutu pogodio. Liverpul je pitanje polufinaliste rešio u 26. minutu kada je posle duge akcije Salah ubacio loptu na drugu stativu, a Mane je sproveo u mrežu. Situacija je bila dosta sumnjiva, te je sudija Dani Makeli konsultovao VAR sobu. Posle pregledanog snimka ustanovljeno je da Senegalac nije u ofsajdu – 0:1.

‘Zmajevi’ su pokušali brzo da se vrate u igru, u 29. minutu pokušao je Brahimi, ali je njegov udarac zaustavio Alison. Šansu je imao i Marega, ali je rezultat u prvom poluvremenu ostao nepromenjen – 0:1.

U 65. minutu sve je bilo jasno, Liverpul je povukao sjajan kontranapad, Arnold je uposlio Salaha, a Egipćanin je lagano rešio situaciju jedan na jedan – 0:2. Porto je do počasnog gola stigao u 68. minutu korner je izveo Teles, a Militao je glavom pogodio – 1:2.

Prostora za kontranapade je bilo na pretek, a novi je usledio u 77. minutu kada je kapiten Henderson protrčao po desnom boku, uposlio Firmina, a Brazilac pogodio za 1:3. Konačnih 1:4 postavio je Van Dajk u 84. minutu posle kornera koji je izveo Milner, a Mane samo prebacio loptu na drugu stativu.

Rival Liverpula u polufinalu Lige šampiona je Barselona.

PORTO – LIVERPUL 1:4 (0:1)
/Militao 69- Mane 28, Salah 65, Firmino 76, Van Dajk 84/

Porto.
Stadion: Dragao.
Sudija: Dani Makeli (Holandija).

Porto (4-3-3): Kasiljas – Militao, Feipe, Pepe, Teljes – Otavio (od 46. Soareš), Danilo, Erera – Korona, Marega, Brahimi.
Liverpul (4-3-3): Alison – Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson – Fabinjo, Kejta, Vajnaldum – Salah, Origi (od 46. Firmino), Mane.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter