0
Evropske lige

Foto: Twitter

SAIGRAČ LUKE MILIVOJEVIĆA: Izbegao kaznu za nacizam jer nije znao da to stvarno postoji (FOTO)

Objavljeno: 16.04.19 u 19:25

Golman Kristal Palasa Vejn Henesi ovih dana nalazi se u žiži svetske javnosti, nažalost zbog pogrešnih poteza van terena.

Henesi je danas oslobođen od strane fudbalskog saveza Engleske optužbi da je koristio nacistički pozdrav. Iako se jasno vidi da visoko podignutom rukom i simuliranjem brkova simulira nacistički pozdrav. Daljom istragom se ispostavilo da je ‘pozivao konobara’ i oslobođen je svih optužbi.

Kao ovaj potez jednako je komično saopštenje Fudbalskog saveza Engleske u kome se navodi da nije znao šta radi.

Mislimo da je Henesi pokušavao da dozove konobara. Neko taj gest može da protumači pogrešno, mora da ilustruje potrebu ljudi da budu pažljivi da bi izbegli takvu situaciju. Svakako, otkriveno je razočaravajuće neznanje čuvara mreže kluba iz Londona o važnim delovima naše istorije i kulture. On ne da nije pokazivao isto što i nacisti, nego je u istrazi priznao da nije ni znao šta je nacistički pozdrav!? Henesi je pokazao veoma značajan, moglo bi se reći jadan nivo neobrazovanja, o bilo čemu što ima veze sa Hitlerom, fašizmom i nacističkim režimom. Žalosno je, što nije svestan dela naše istorije. Bilo bi dobro za gospodina Henesiju da se upozna sa događajima koji i dalje imaju veliki značaj za one koji žive u slobodnoj zemlji – stoji u saopštenju FA.

Dan kasnije u Henesi je pokušao da se opravda putem društvenih mreža…

Foto: Twitter

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter