0
Evrokupovi

FOTO: Printscreen

LIGA ŠAMPIONA: Novo čudo Ajaksovih beba – pao Juventus, ‘kopljanici’ u polufinalu! (VIDEO)

Objavljeno: 16.04.19 u 23:08

Fudbaleri Ajaksa savladali su Juventus rezultatom 2:1 u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona i ukupnim rezultatom 3:2 plasirali su se u polufinale elitnog takmičenja.

Čuda pravi Ajaks ove sezone! 

Nakon što su izbacili Real iz Madrida u osmini finala, igrači tima iz Amsterdama bili su bolji i od po mnogima prvog favorita za osvajanje naslova najbolje ekipe „starog kontinenta“, torinskog Juventusa.

Prvi meč je završen 1:1, pa je Juventus sa razlogom imao status favorita pred svojim navijačima, a nakon što je Kristijano Ronaldo postigao pogodak u 28. minutu, činilo se da dileme nema i da je pitanje samo kojim rezultatom će „stara dama“ doći do plasmana među četiri najbolja tima Lige šampiona.

No, Ajaks nije tako mislio.

Samo šest minuta kasnije van de Bik je iskoristio jedan odbitak, našao se na pravom mestu i u isoristio lošiju reakciju odbrane Juventusa da zatrese mrežu Šćešnjeg.

Tim rezultatom okončano je prvo poluvreme, a u drugom – rapsodija Holanđana.

Neshvatljivi promašaji, očajne reakcije i pokoja zaista nestvarna odbrana poljskog čuvara mreže bacale su navijače Ajaksa u očaj, a onda je, nakon još jedne uspešne odbrane Juventusa, Ajaks dobio korner. Namestio je Šone loptu na korneru u 67. minutu, centrirao, De Lit je visoko skočio, maltene razneo čitavu odbranu Juventusa i pogodio gol za ogromnu radost gostiju.

Juventus nije mogao da se sastavi u nastavku meča, imali su nekoliko poluprilika, u samom finišu meča tražili su i jedanaesterac nakon što je lopta pogodila jednog fudbalera gostiju u ruku, ali je arbitar odmahnuo rukom, a ubrzo potom je dohvatio i pištaljku i označio kraj nadanja „stare dame“ da može do preokreta, a Ajaksu omogućio da bar još dva puta, pre nego što članovi ove nestvarne generacije krenu po klubovima širom Evrope, uživano u bez konkurencije najlepšoj fudbalskoj priči u poslednje vreme.

Liga šampiona, četvrtfinale (prvi meč 1:1)

Juventus – Ajaks 1:2 (1:1)
(Kristijano Ronaldo 28 – van de Bik 34, de Lit 67)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter