0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KUP SRBIJE: Poker Zvezde protiv Mladosti za miran san i korak bliže finalu

Objavljeno: 16.04.19 u 18:57

Crveno-beli su ostvarili pobedu u prvoj utakmici najmasovnijeg takmičenja kod nas.

Uspeli su puleni Vladana Milojevića da rezultatom 4:1 savladaju lučansku Mladost i tako steknu prednost pred revanš koji je na programu za mesec dana.

Nastavili su igrači kluba iz Ljutice Bogdana da nezadrživo gaze ka osvajanju duple krune. Nakon pobede nad Nišlijama u prethodnom prvenstvnom meču oni su praktično obezbedili odbranu trona (razlika je sedam bodova), a sada su sličnim putem krenuli i u Kupu Srbije.

Od samog početka meča Dejan Milojević je sa dva napadača u timu pokazao kakve su mu namere i da želi da veći deo posla odradi danas. Pre ove runde crveno-beli su ranije eliminsali vranjski Dinamo, TSC i Radnik, dok je Mladost bila bolja od Proletera, Čukaričkog i subotičkog Spartaka.

FOTO: STARSPORT

Prvi je golu rivala na ovom meču zapretio Miloš Vulić udarcem sa 20 metara, ali golaman Zečević nije imao previše poteškoća da isti ukroti. Dobro su se potom nekoliko puta igrači Mladosti odbranili, a crveno-beli su pokušavali udarcima iz daljine, probao je šut i Goran Čaušić, ali nije uspeo da ugrozi gol rivala.

Ipak, uspeli su domaći igrači da dođu do vođstva veoma rano, a u 12. minutu mrežu je zatresao Dejan Joveljić. Nakon auta koji je izveo Rodić lopta je stigla do Pavkova koji je uspeo da je prosledi do mlađeg kolege u napadu. Sjajnoj potom Joveljić izbacio Šataru i izašao sam pred gol rivala, te hladnokrvno postigao svoj treći gol u ovom takmičenju.

Samo nekoliko minuta kasnije Ben je povukao kontru i uposlio Marina koji je sjajno proigrao Joveljića. Pokušao je taletovani fudbaler da prebaci Zečevića, koji je prozreo njegovu nameru i sačuvao svoju mrežu. Lopta je potom došla do Marina koji je gađao prazan gol, ali se isprečio Sinđić.

Držali su loptu u narednom periodu fudbaleri Crvene zvezde u svom posedu, imali su prilike Ben, Pavkov, Joveljić, ali je sve to bilo bezopasno po gol rivala. Opsedali su crveno-beli gol Mladosti, ali bez prave šanse u završnici napada.

Prvi šut ka golu Zvezde gosti su zabeležili u 33. minutu, probao je Ristić, ali je Borjan bio siguran. Tri minuta nakon toga gosti dolaze do prve prave prilike na ovoj utakmici. Posle greške u odbrani Zvezde, Pešić je poslao dubinski pas u šesnaesterac rivala, nisu se dobro sporazumeli Borjan i Milunović. Lopta ih je prošla i Jovanović je mogao da šutira na prazan gol, ali ga je Milunović stigao i ispravio se.

U finišu prvog dela šansu da postigne drugi gol imao je Dejan Joveljić, nakon povratnog pasa Bena, ali je loptu poslao visoko preko gola.

U nastavku utakmice malobrojna pubila na stadionu ‘Rajko Mitić’ imala je priliku da uživa u mnogo lepšoj fudbalskoj predstavi. Krenuli su gosti da igraju dosta otvorenije, a to su crveno-beli umeli da na po njih pravi način iskoriste.

Igrao se 52. minut kada je rezervista Tešić progirao Lazara Jovanovića. Ovaj je sačekao da ispred njega proleti Nemanja Milunović, a potom se ustremio ka golu rivala. Ušao je u kazneni prostor Zvezde, a potom uposlio Dimića kome nije bilo teško da savlada Milana Borjana.

(VIDEO:YouTube/BALKAN PRENOS)

Do novog vođstva domaći igrači stigli su veoma brzo, nakon samo pet minuta igre. Marko Marin je centrirao iz slobodnog udarca, a najviši u skoku je bio Nemanja Milunović koji je nadskočio Šataru i savladao Zečevića. Momak koji je zimus stigao iz BATE Borisova tako je zabeležio prvenac, ali se i iskupio za malopređašnji kiks.

(VIDEO:YouTube/BALKAN PRENOS)

Igralo se otvoreno na obe strane, a nakon gola Milunovića mogli su i jedni i drugi da upišu još po jedan. Prvo je Joveljić iz neposredne blizine pogodio stativu gola rivala. Onda je već u narednom napadu Lazar Jovanović sam izašao pred Borjana posle lepe akcije svog tima, ali je u samoj završnici promašio čitav gol.

Nakon tačno jednog časa igre na Marakani, crveno-beli su stigli do novog gola. U odnosu na većinu napada koji su išli po desnoj strani, ovaj je išao po levoj i to se isplatilo. Rodić je proigrao Mohameda Bena, a reprezentativac Komorskih Ostrva je centrirao na drugu stativu, gde se našao Milan Pavkov koji je rutinski zatresao mrežu.

(VIDEO:YouTube/BALKAN PRENOS)

Posle gola Pavkov je ponovo bio u šansi, ali je lopta nakon centaršuta Marina završila u rukama Zečevića. U 64. minutu igre umesto Miloša Vulića na teren je ušao Mirko Ivanić. Zimski novajlija je uspeo da za samo četiri minuta na terenu iskoristi kiks odbrane Mladosti i upiše se među strelce. Pokušavali su gosti da izbace loptu iz svog kaznenog prostora, a kako u tome nisu uspeli ona je došla do Pavkova. Napadak šutirao, a njegov udarac je odbrani Zečević. Sve je to lepo ispratio vezista koji je natrčao na odbitak i isti sproveo u mrežu za 4:1.

(VIDEO:YouTube/Svaštara moja)

Sam finiš meča protekao je mirno i bez većih uzbuđenja, a čini su da su tokom današnjih 90 minuta crveno-beli odradili dobar deo posla kada je polufinale u pitanju. Gosti priliku za popravni imaju 15. maja pred svojim navijačima, a bolji iz ovog dvomeča ići če na pobednika duela između Partizana i niško Radničkog. Finale Kupa Srbije ove sezone igraće se na stadionu ‘Čair’ u Nišu, a crveno-beli trofej u ovom takmičenju čekaju punih sedam godina…

FOTO: STARSPORT

CRVENA ZVEZDA – MLADOST LUČANI 4:1
(Joveljić 12, Milunović 57, Pavkov 60, Ivanić 68 – Dimić 52)

Stadion: Rajko Mitić.
Gledalaca: 3.100
Sudija: Bojan Nikolić
Žuiti karton: P. Jovanović (Mladost)

Crvena zvezda: (4-4-2): Borjan – Gobeljić, Milunović, Babić, Rodić – Ben, Čaušič, Vulić (od 64. Ivanić), Marin (od 77. Simić) – Pavkov, Joveljić
Mladost (4-1-4-1): Zečević – Pešić (od 67. P. Jovanović), Milošević, Šatara, Sinđić, Jevremović, Ristić, Markoski (od 80. Selenić), Pavlović (od 46. Tešić), Dimić, L. Jovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter