0
Domaći fudbal

CRVENO-BELI POZIVAJU: Velika akcija davanja krvi

Objavljeno: 15.04.19 u 18:46

Crvena zvezda će u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi u ponedeljak 22. i utorak 23. aprila održati tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi.


Akcija „Crveno-bela krv“ će biti održana po 16. put u prostorijama Medija centra stadiona „Rajko Mitić“.

Cilj akcije je broj od 900 davalaca krvi, a trajaće od 10 do 18.30 oba dana.

– Naši navijači prave toliko lepih stvari. U ime ekipe i kluba pozvao bih što više njih da ovim humanim gestom pomognu sunarodnicima. Jedinstvo je uvek potrebno i zato verujem da će se i prilikom ove akcije skupiti veliki broj jedinica krvi – rekao je trener Crvene zvezde Vladan Milojević i tako pozvao zvezdaše da pomognu onima kojima je krv neophodna.

Nove zalihe krvi su uvek neophodne, a akcija „Crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv i verujemo da će tako biti i ovog puta.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter