0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PRED OKRŠAJ U KUPU: Tradicija na strani Zvezde u odnosu na Mladost

Objavljeno: 14.04.19 u 16:41

Fudbaleri Crvene zvezde će niz duela na putu do duple krune nastaviti u utorak od 17 časova na svom stadionu, a na tom putu rival će im biti lučanska Mladost.

Šampionu Srbije i osvajaču 24 trofeja u Kupu, ovo će biti 51. polufinale, a kroz 70 godina učešća u najmasovnijem domaćem takmičenju crveno-beli mogu da se pohvale sa vrlo dobrim učinkom.

Zvezda je u 36 od 50 polufinalnih borbi uspevala da se plasira u finale, odnosno da 72% utakmica reši u svoju korist. Da učinak bude još impresivniji, tim iz Ljutice Bogdana je i na sledećem koraku često ostvarivao pobede i stizao do trofeja. Crveno-beli su od 36 finala pobedili u 24, odnosno u dve trećine susreta.

Tradicija je na strani ekipe Vladana Milojevića i u susretima sa Lučancima. Zvezda je protiv Mladosti igrala dva puta u Kupu Srbije, 2011. i 2017. godine, a oba duela pripala su aktuelnom šampionu.

Prvi susret aktuelnih rivala u Kupu dogodio se u sezoni 2011/12. kad je Zvezda u šesnaestini finala slavila 2:1, a drugi meč odigran je 5. aprila 2017. godine kad su crveno-beli pobedom 4:2 eliminisali Mladost u četvrtfinalu.

Mladost, osim u Kupu Srbije, ne zna za pobedu protiv Crvene zvede ni u prvenstvu već decenijama. U novom milenijumu crveno-beli su ostvarili 12 pobeda i četiri remija u šampionatu protiv Lučanaca, a ukupan međusobni skor rivala kroz istoriju je 17 pobeda Zvezde, četiri remija i dve pobede Mladosti od kojih je poslednja bila 6. aprila 1997. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter