0
Domaći fudbal

FOTO: FK VOŽDOVAC

SUPERLIGA: Uzbudljivo na Krovu, nastavljaju se muke Vojvodine

Objavljeno: 13.04.19 u 21:29

Danas su odigrane sve preostale utakmice plej-of i plej-aut faze Superlige Srbije.

Među zanimljivijim duelima može se izdvojiti utakmica Voždovca i Zemuna koja je završena rezultatom 2:2.

Voždovac je posle samo četiri minuta fudbala na Krovu uspeo da dođe do vođstva. Marko Jovanović je sa svoje polovine terena proigrao Filipa Stuparevića koji se dobro snašao pred golom Zemuna i pogodio mrežu. Igrao se 21. minut kada je lepim udarcem Andrija Luković prednost povisio na dva gola.

Detalj koji je doneo veliki preokret u igri jeste jedanaesterac u 41. minutu kada je Nikola Mikić u svom kaznenom prostoru igrao rukom. Sa bele tačke je bio precizan Nemanja Vučić i smanjio zaostatak zeleno-plavih.

U drugom poluvremenu potpuno izmenjeno stanje na terenu. Tim iz Gornje Varoši je preuzeo inicijativu, a do izjednačenja je mogao već u 50. minutu. Marko Đalović je gađao, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

Pet minuta kasnije Zemun propušta najbolju šansu na utakmici. Ivan Ilić je najpre nakon dobre akcije pogodio stativu, lopta se odbila do Miloša Tošeskog koji je takođe lepo gađao, ali je odličnom reakcijom golman Ilić odbranio svoju mrežu.

Briljirao je golman Voždovca i par minuta kasnije, Nenad Kiso je iz dobre pozicije iskosa pokušao, ali je Ilić ponovo ostavio domaće u prednosti. Slično se desilo i u 72. minutu, Tošeski je pokušao, a novu odbranu upisao čuvar mreže Voždovca.

Zemun je imao odlično poluvreme i više od igre, dvocifren broj udaraca u drugih 45. minuta ali ne i gol za izjednačenje. Ipak, na tri minuta do isteka regularnog toka utakmice Filip Kukuličić je zatresao mrežu i doneo bod zeleno-plavima.

Vojvodina je pretrpela poraz na startu takmičenja u plej-of fazi Superlige. Nakon što su se Novosađani ‘jedva’ domogli plej-ofa, izgubili su od gradskog rivala, Proletera rezultatom 1:0. Jedini strelac bio je Čović u 70. minutu.

SUPERLIGA – 1. kolo, plej-of

Subota
Crvena zvezda – Radnički 3:0 (2:0)
/Boaći 23p, 48, Ben 45p/

Mladost – Napredak 2:1 (1:1)
/Tumbasević 6, Radivojević 51 – Đorić 29/

Partizan – Čukarički 3:0 (1:0)
/Rikardo 31, Zakarić 52, Zdjelar 87/

Vojvodina – Proleter 0:1 (0:0)
/Čović 70/

SUPERLIGA – 1. kolo, plej-aut

Petak
Spartak – Rad 2:0 (1:0)
/Tufegdžić 30, 55/

Subota
Radnik – Bačka 1:1 (1:0)
/Stamenković 18 – Bjeloš 78/

Voždovac – Zemun 2:2 (2:1)
/Stuparević 4, Luković 21 – Vučić 42 PEN, Kukuličić 87/

Mačva – Dinamo Vranje 2:0 (1:0)
/Gavrić 12, Šušnjar 82/

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter