0
Evropske lige

PRIMERA: Kiks koji bi skupo mogao da košta Alaves, Espanjol zadržao nadu

Objavljeno: 13.04.19 u 14:51

Fudbaleri Espanjola savladali su Alaves u prvom meču 32. kola španske Primere i tako zadržali teoretsku šansu da se domognu šeste pozicije, dok je Alaves ovim porazom znatno smanjio svoju da naredne sezone nastupi u Ligi Evrope.

Alaves je u meč ušao sa bodom manje od Valensije, pa su imali šansu da trijumfom pritisak prebace na „slepe miševe“. Sa druge strane, Espanjol je bio 13. na tabeli, bez bojazni za opstanak ali i bez preteranog imperativa jer su šanse za plasman u Ligu Evrope minimalne, pa ipak ekipa iz Barselone je prikazala znatno bolju partiju od današnjeg rivala i zasluženo slavila sa 2:1.

Poveli su u 19. minutu preko Giner Pedrose, a minimalnom prednošću okončano je prvo poluvreme. U drugom delu meča šok za goste pošto je Langardija u drugom minutu nastavka zatresao svoju mrežu i doneo 2:0. 

Do kraja meča Alaves je uspeo samo da smanji preko Kaljerija, ali ne i da dođe makar do boda.

Ovim porazom Alaves je pružio šansu Valensiji da se se odvoji na četiri boda prednosti šest kola pre kraja, dok Espanjol zauzima 10. mesto sa pet bodova minusa odnosu na „slepe miševe“ pa nada da ipak mogu do čuda još uvek nije izgubljena.

Primera, 32. kolo

Espanjol – Alaves 2:1
(Predrosa 19, Lagardija 47. autogol – Kaleri 56)

16.15: Ueska – Barselona

18.30: Atletiko – Selta

20.45: Sevilja – Betis

Nedelja:

12.,00: Valjadolid – Hetafe

14.00: Bilbao – Rajo Valjekano

16.15: Sosijedad – Eibar

18.30: Đirona – Viljareal

20.45: Valensija – Levante

Ponedeljak:

21.00: Leganes – Real

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter