U sjajnoj formi igra srpski vezista.

Njegov Ajaks dočekao je u 30. kolu šampionata Holandije Ekscelzior, a odbar deo posla ekipa sa ‘Johan Krojf’ stadiona uradila je tokom prvog poluvremena.


Izabranici Ten Haga u ovaj susret ušli su kao veliki favoriti protiv pretposlednje ekipe na tabeli, a imperativ pobede postoji i zbog trke za prvo mesto sa PSV-om. Tokom provg poluvremena ‘kopljanici’ su postigli tri pogotka, a primili jedan. Klas Jan Huntelar je u 10. minutu doeno prednost Ajaksu, a duplirao je srpski reprezentativac.

Pratio je Tadić akciju svojih saigrača, a nakon neuspešnog pokušaja ispucavanja jednog od defanzivaca gostiju, Huntelar je uposlio Srbina kome nije bilo teško da sa nekoliko metara matira Damena i postigne pogodak u 37. minutu. Nekadašnji igrač Vojvodine tako je stigao do 21. gola u Erdiviziji, a ukupno 31. u ovoj takmičarskoj sezoni.

Nakon Tadićevog gola, treći za Ajaks, a svoj drugi na utakmici postigao je Huntelar. Znake života i da se neće predati bez borbe gostujući igrači pokazali su tri minuta pre odlaska na odmor kada je na asistencijcu Homersa, El Hamdui postigao gol i smanjio zaostatak.